Home Vijesti Gradski Odbori srušili Akcijski plan za mlade

Gradski Odbori srušili Akcijski plan za mlade

893
0
Zvonimir Peranić i Sanda Sušanj

Uoči sjednice Gradskog vijeća održavaju se sjednice Odbora ili radnih tijela Gradskog vijeća. Jedina točka dnevnog reda koja nije dobila potporu Odbora je Akcijski plan za mlade u 2020. godini. O toj temi se raspravljalo na Odboru za predškolski odgoj i obrazovanje te Odboru za kulturu na kojima je plan dobio tek jedan glas, a o manjkavostima plana govorili su o vijećnici pozicije i opozicije.

Vijećnik Zvonimir Peranić istaknuo je kako akcijski plan nije u svim dijelovima povezan s Programom na kojemu se temelji.
– Jasno navedene aktivnosti su samo u dijelu koji se odnosi na poduzetništvo. U drugim dijelovima aktivnosti se mješaju, mnoge izostavljaju, a nejasno je navedena uloga koordinatora.

Pročelnica Odbora za predškolski odgoj i obrazovanje Sanda Sušanj se zahvalila na kritikama i kazala kako postoji još mnogo mogućnosti za poboljšanja istaknuvši problem nepostojanja primjera dobre prakse na ovom području.

Na Odboru za kulturu u raspravi je spomenut i problem rada Savjeta mladih koji je konstituiran tek iz trećeg pokušaja nakon čega je teško održati sjednicu zbog čestog neodazivanja članova. Problemi s neodazivanjem izabranih članova Savjeta intenzivirali su kada su zbog zakonskih izmjena ukinute nakande za prisustvovanje sjednicama tog savjetodavnog tijela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here