Home Vijesti HDZ: Obersnel jedini krivac za gubitak domaćinstva Svjetskog prvenstva

HDZ: Obersnel jedini krivac za gubitak domaćinstva Svjetskog prvenstva

196
1

Gradski vijećnik HDZ-a Darko Franić ocijenio je da je javni istup gradonačelnika Vojka Obersnela u vezi s organiziranjem domaćinstva Svjetskog rukometnog prvenstva deplasiran, te ga je još jednom prozvao kao isključivog krivca zbog toga što Rijeka nije dobila novu dvoranu i što se u gradu nisu igrale utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva.

– Riječani se nemaju čega sramiti i to je jedino u čemu je gradonačelnik Obersnel u pravu. Ali, on se i te kako ima čega sramiti jer je jedini krivac što Rijeka nije dobila domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva. Neka barem jednom kaže istinu. Iza cijele priče stoji bahatost zbog koje treći grad u Hrvatskoj koji je dao brojne rukometne velikane nije imao priliku uživati u takvom spektaklu. Gradonačelnik Vojko Obersbel proziva za zavjeru Svjetsku rukometnu federaciju, Hrvatski rukometni savez, svoje kolege gradonačelnike, a ispada da su jedino on i riječki SDP pošteni, a što je deplasirano, izjavio je Franić. On je podsjetio da je svojevremeno u Rijeku došla delegacija Svjetske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza, te da je među njima bio i Riječanin Damir Poljak koji je glavni tajnik HRS-a.

– Ne vjerujem da je on radio protiv svog grada. Kada je delegacija IHF-a došla, zanimalo ih je hoće li Rijeka graditi novu dvoranu. Riječka delegaciju na čelu s pročelnikom Veljko Karabaićem izjasnila se da nije kompetentna za takav odgovor. Sada gradonačelnik Obersnel tvrdi da je riječka delegacija bila kompetentna, a njoj je na čelu bio Karabaić koji je nelegalno izabran na tu funkciju. Tko nije bio u novim dvoranama, ne može shvatiti zbog čega je bilo neophodno graditi nove sportske objekte. Rekonstruirana Dvorana mladosti, a što su iz Rijeke ponudili, ne bi zadovoljila kriterije. Jednako tako neozbiljno je od Obersnela koji je potpredsjednik Rukometnog kluba Zamet da se čudi zašto je Pula ugostila President Cup. Rijeci je to bilo ponuđeno, ali Obersnel je to bahato odbio pa je organizaciju toga događaja dobila Pula, rekao je Franić. Njemu je posebno žao da je Rijeka ostala bez pomoći države kada je u pitanju izgradnja nove dvorane, a samo zbog bahatosti gradske vlasti.

Gradski vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić iznio je podatak da gradnja kompleksa na Zametu ukupno košta 340,6 milijuna kuna.

– To je podatak iz izvješća Državne revizije. Iznos glavnice je preko 150 milijuna kuna, a kamate 187,7 milijuna kuna. Za taj iznos i uz sufinanciranje države Rijeka je bez ikakvog problema mogla dobiti dvoranu kapaciteta od 7.000 do 10.000 mjesta. A Rijeka će dobiti sportski objekt kapaciteta oko 2.000 mjesta koji ne zadovoljava svjetske standarde za organizaciju značajnijih natjecanja. Ali to je uobičajena praksa riječke vlasti koja gradi objekte koji imaju svjetske standarde jedino kada je cijena korištenja u pitanju, izjavio je Burić. (novi list)

Previous articleFestival Opatija: Koncert za Valentinovo
Next articleOpljačkan kiosk Tip-top na Krnjevu

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here