Home Najnovije HDZ: Politikanstvu i prljavoj politici SDP-a nema kraja

HDZ: Politikanstvu i prljavoj politici SDP-a nema kraja

1234
9

Saborski zastupnici HDZ-a Primorsko-goranske županije Gari Cappelli, Anton Mance i Vesna Buterin obratili su se javnosti povodom konferencije za novinare koju su u ponedjeljak održali SDP-ovi saborski zastupnici Slavko Linić, Željko Jovanović i Luka Denona. HDZ-ovi zastupnici smatraju da je sve izrečeno na SDP-ovoj konferenciji “dokaz sramotnog politikanstva, kojima taj trojac maltretira građane Rijeke i Hrvatske, te dodaju: “Naravno, nikada od njih nismo čuli ništa konstruktivno, a kakvi su na djelu, dokazali su u gradu Rijeci.”

“Gospodo, da vas podsjetimo na nešto što ste danas zaboravili kazati, a to je, da je premijerka Jadranka Kosor, u ovih godinu dana dokazala da ima snage obračunati se sa korupcijom, djelima je dokazala nultu stopu tolerancije prema korupciji, uvela je i uvodi reda u državi. To vi možda ne vidite, ili ne želite vidjeti! A kakav je vaš odnos prema gospodarskom kriminalu i korupciji, dokazali ste na slučaju Tržnica Rijeka.

Premijerka povlači poteze, kako bi izvukla ovu zemlju iz krize, i, donijela je program, kojega su pozdravile sve relevantne svjetske i hrvatske institucije. Ne politizira,  nego vuče odgovorne poteze kako bi naša država što prije izašla iz krize. Osim toga, učvrstila je i odnose između Slovenije i Hrvatske.

Priznanje i podršku dali su joj i svi svjetski državnici, pa da vas podsjetimo, u samo godinu dana, primili su je, i predsjednik SAD-a Barack Obama, predsjednik Vlade Rusije Vladimir Putin, Italije Silvio Berlusconi, Njemačke Angela Merkel i mnogi drugi svjetski državnici. I podržavaju je, podržavaju napore koje čini, u cilju gospodarskog oporavka. Da li ste to „slučajno“ zaboravili?

Kako vi to radite, vidjeli smo od 2000. do 2003. godine, a u Rijeci vidimo i danas.

I zato, naša je poruka trojki iz  SDP-a, od kojih nismo čuli niti jedan prijedlog, niti jednu sugestiju: Gospodo vas više nitko ne sluša, nitko vam ne vjeruje. Hrvatskoj su bitna djela, a ne vaše isprazne riječi, prazno politikanstvo.

Objasnite građanima Rijeke i Hrvatske slučaj Riječke tržnice, Viktor Lenac, preskupe bazene, dvorane, objasnite bogate stranačke tajkune, bivše i sadašnje direktore komunalnih poduzeća,  kako ste i čije lijekove prodavali KBC-u.

I ne politizirajte s potpisima podrške radnicima. Iako ih pokušavate prisvojiti, to nisu potpisi podrške vama i vašoj stranci. Koliko vam je stvarno stalo do radnika, dokazali ste u vrijeme kada ste imali vlast i kada ste im oduzeli prava. Zašto vam je za sam potpis podrške trebalo 4 dana? Svima je jasno da vi i vaš SDP gledate samo osobne interese i želju za vlašću, to ste već nebrojeno puta dokazali i rekli. Ovo politikanstvo, prozivanje na način da nigdje ništa ne valja osim ako to nije iz SDP-a, još je jedan dokaz tome. Vi imate samo jedan cilj, osvojiti vlast, a onda kao i u Rijeci vladati samo za sebe i za svoje uske stranačke interese.

Za razliku od vas premijerka Kosor ima konkretan program, vuče konkretne i odgovorne poteze, stvara preduvjete za izlazak iz krize. Premijerka Kosor će nas izvući iz krize, jer za razliku od vas ima znanja, želje i potencijala. To je u ovih godinu dana dokazala, a u idućih godinu dana to će i potvrditi.

Jedno ste u pravu – Vanity Fair neće spasiti građane RH. Ali sigurno ih nećete spasiti niti vi, niti vaš SDP. Za to nemate niti znanja niti snage. Iz krize će nas izvući premijerka Kosor, na sreću i u interesu svih građana naše prelijepe domovine.” poručili su HDZ-ovci Capelli, Mance i Buterin svojim saborskim kolegama iz SDP-a.

Previous articlePlaža kod stadiona Kantrida: Dječak spašen od utapanja
Next articleRobert Ježić nudi Styriji povezivanje s Novim listom?

9 COMMENTS

  1. ne zaboravi da je HDZ taj koji nas je uvalio u sve ovo, propast, rasprodaju imovine, mitologiju i ostalo, a sad blatite po sdp-u! da je bilo tko drugi ovdje na vlasti isto biste rekli i za njega…samo ne znam što bi se reklo da je u rijeci hdz na vlasti? isto bi bilo pokakano kao i sad ako ne i gore…samo bi svi šutjeli?
    a premijerku si nosi doma ako ti valja…

  2. Slažem se sa tomom,isti su i jedni i drugi.U Rijeci SDP je na vlasti 20g i nitko od građana se nije upitao da Linić,Obi i Jovanić snose kakvu odgovornost za kolaps Ri industrije.Viktor Lenac jedva isplivao,a Riječke banke se možemo samo prisječati.Katastrofa oko Tržnica,Linić pljuje po drugima naravno može jer mu ne mogu ništa -otišlo u zastaru!Pisalo se kako je zatvoren ugostiteljski objekt na bazenima Kantrida radi velikih dugova,a ja se pitam kako vlast u Rijeci dopušta tolike dugove kada običnog građana gaze ako ne plati običan račun na vrijeme?Gle Bože čuda,jedan od vlasnika ug.objekta je Obersnelov nećak!O čemu mi pričamo,svi su isti!

  3. schatze, moj komentar je bio zajebancija na račun HDZ-a ne SDP-a , ali tvom lobotomiziranom mozgu koji vidi “unutarnje neprijatelje” na sve strane to je preteško za shvatit.

    Meni su svi isti , ali ako ćemo kritizirati HDZ kritizirajmo i SDP koji se koristi istim metodama.Kakva je razlika između Linića i Polančeca? Meni nema razlike.
    Znaš što bi bilo da HDZ vlada Rijekom? Apsolutno ništa,ponašali bi se isto kao sadašnja SDP-ovska vlast : nezainteresirano,stihijski ili jednostavno rećeno “preko kur*a”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here