Home Vijesti IDS-PGS-RI: Idemo po svoje!

IDS-PGS-RI: Idemo po svoje!

156
0

pulaOvo je fantastičan rezultat koji pokazuje prije svega snagu regionalnih opcija, na čelu s IDS-om, Primorsko-goranskim savezom i Listom za Rijeku, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić u obraćanju medijima nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo nepotpune izbore rezultate.

Dodao je kako rezultati pokazuju da „imamo najstabilnije biračko tijelo, koje je na ovim izborima jasno i u velikom broju reklo što misli o regionalizmu i našoj političkoj platformi decentralizacije“.

Predsjednik IDS-a zahvalio se svim biračima koji su se odazvali na parlamentarne izbore.

– Želim se posebice zahvaliti svim biračima koji su i ovoga puta zaokružili regionalnu opciju, listu broj 10 naše koalicije IDS-PGS-RI. Također se želim zahvaliti našim partnerima, našoj prirodnoj koaliciji koja se temelji na regionalizmu i decentralizaciji.

Zahvalio se također svim političkim strankama koje su poduprijele naš put, sindikatima umirovljenika, matici umirovljenika, predstavnicima nacionalnih manjina, brojnim udrugama građana civilnog društva.

– Izašli smo s jasnim programom decentralizacije „Pravo na svoje – Quel che è nostro è nostro“ i izuzetno nam je drago što su ga građani prepoznali u toliko velikoj mjeri.

Naglasio je da u ovome trenutku podaci nisu još potpuni te da moramo pričekati do konačnih rezultata. Međutim, podaci koji pristižu jasno govore da je IDS sa PGS-om i Listom za Rijeku dobio više glasova nego 2007. godine i to je izuzetan rezultat.

Istaknuo je, kao što je u više navrata bilo naglašeno, da je koalicija IDS-PGS-RI spremna podržati lijevo politički centar i dati potporu liberalnoj lijevoj opciji isključivo na temelju programa.

Osvrnuo se i na odličan rezultat MOST-a, čiji su čelnici većinom predstavnici lokalne samouprave, gradonačelnici Metkovića i Omiša, te vjeruje da je i njima stalo decentralizirati Hrvatsku.

– Svaki općinski načelnik ili gradonačelnik bolje poznaje potrebe svojih građana nego što to može znati neki državni činovnik u nekakvom neboderu u Zagrebu, kazao je predsjednik IDS-a zaključivši da:

– Novi mandatar morat će prestati gledati u prošlost, i okrenuti se budućnosti, napretku, gospodarstvu, modernoj i tolerantnoj Hrvatskoj.

Previous articleGužve na biralištima, pogledajte popis biračkih mjesta u 8. izbornoj jedinici
Next articleMotociklist iz Rijeke poginuo kod Vozilića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here