Home Kolumne Istrijani su u pravu, zašto cijela jadranska obala mora biti taoc teoretičara...

Istrijani su u pravu, zašto cijela jadranska obala mora biti taoc teoretičara zavjera i partijanera? (ANKETA)

5501
0

Ako se u nekim krajevima Hrvatske žele ponašati kao pijane pubertetlije na maturalcu i organizirati seoske pirove za 500 ljudi, neka država ne gura u isti epidemiološki koš čitavi Jadran, stavljajući time pod upitnik opstanak radnih mjesta i poduzeća na obali. Biti antivakser je pravo garantirano Ustavom, ali to pravo ne bi trebao kršiti tuđe pravo na rad.

Hrvatska je imala gotovo savršenu priliku iskoristiti turističku sezonu do kraja i popraviti štetu učinjenu prošle godine, kada se turistički sektor morao zadovoljiti minimalnim prihodima dostatnima za pokrivanje hladnog pogona. Umjesto toga, vidimo da u nekim županijama lokalni se stožer ponaša kao da je korona daleka prošlost: organiziraju se koncerti za 5-6000 ljudi, slave se proslave prvaka sve u 16, potpuno se ignoriraju pozivi na cijepljenje.

Takav pristup je legitiman, ali bi onda država trebala jasno dati šansu onim županijama koje poštuju pravila i žele spasiti sezonu. I kvarnerski stožer bi se trebao pridružiti istarskom u tom pozivu kako bi Sjeverni Jadran bio zasebna epidemiološka regija. Zašto Istra i Kvarner koje imaju među najvišim postocima cijepljenih moraju trpiti zbog županija u kojima je antivakserski lobi jak ili gdje malo tko poštuje pravila? (Livio Defranza)

 

Trebaju li Kvarner i Istra biti zasebne epidemiološke regije?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here