Home Vijesti Jandroković: HDZ očekuje pobjedu na izborima u Rijeci!

Jandroković: HDZ očekuje pobjedu na izborima u Rijeci!

2148
3

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je novinarima prije sjednice primorsko-goranskoga Županijskog odbora HDZ-a u Rijeci da ta stranka očekuje pobjedu na lokalnim izborima u toj županiji, zadržavanje vlasti u gradovima i općinama u kojima je obnaša te da će “pokušati ugroziti vlast političkih oponenata u ostalim jedinicama lokalne samouprave”.

Odgovarajući na pitanje tko su kandidati HDZ-a za primorsko-goranskog župana i riječkoga gradonačelnika, Jandroković je rekao da se o imenima u ovom trenutku još ne može govoriti. “Predlaganje kandidata prepušta se lokalnim stranačkim organizacijama na temelju načela supsidijarnosti, u završnoj fazi smo priprema te ćemo uskoro izaći s imenima”, dodao je.

Također je rekao da je u Rijeku došao kako bi sa stranačkim kolegama razgovarao o strategiji i pripremama HDZ-a za lokalne izbore te kako bi se županijska organizacija upoznala s novostima o radu Vlade i stranke na državnoj razini.

Na novinarsko pitanje o predsjedniku osječko-baranjskoga HDZ-a i kandidata stranke za župana Ivana Anušića, za kojeg je objavljeno da je 2005. osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u tučnjavi, Jandroković je rekao kako se to zbog čega je osuđen dogodilo prije 18 godina, da je Anušić već 12 godina načelnik Općine Antunovca te da je u međuvremenu dva puta biran u Sabor.

“Sad se pojavila ta informacija kad se objavilo da se Anušić kandidira za župana te je očito da su u pitanju politički razlozi”, istaknuo je i dodao da je sam Anušić izložio okolnosti tog događaja.

“Smatram da je napravio grijeh u mladima danima, dobio kaznu, a nakon toga više nije ponovio kažnjivo djelo. Svjestan je toga što je učinio te mu se to, kao branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, čovjeku koji je već dugo u politici i na čelu jedne od najuspješnijih općina u tom dijelu Hrvatske, neće odraziti negativno na kandidaturu”, rekao je Jandroković.

U vezi s mogućom koalicijom HDZ-a s HSS-om u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ponovno se pozvao na načelo supsidijarnosti, dodajući da stranačke organizacije na županijskim, gradskim i općinskim razinama mogu same birati s kim će koalirati.

Radi se o koaliciji HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, te vjerujem da se radi o vrlo snažnoj političkoj opciji u toj županiji koja će ostvariti pobjednički rezultat, rekao je Jandroković.

3 COMMENTS

  1. Svi će izaći na izbore i glasati za njegovog kandidata jer je naš dragi i “POŠTENI” vođa županijske organizacije obećao svima sve samo da dođe do svoje pozicije. Brzo će narasti janjci pa će biti obećanje ludom radovanje…..

  2. Neki ga zovu Njonjo, čovjek je mlad ali dobro služi politici koju netko kreira iznad HDZ-a preko Plenkovića. A što se “pobjede” tiče o čemu govori Njonjo to je čista magla u oči građana. Naime, bar 98% građana uopće ne zna tko vodi Riječki i Županijski HDZ. Politički nerad i to namjerni, ne žele se uplitati u vlast jer na najvišem nivou HDZ-a i SDP-a (lokalnog) surađuju kod svih projektata gdje država plaća a radi se o milijardama. To je poveznica jučer,danas i sutra. a naivci neka misle da je tu lokalno HDZ opozicija SDP-u.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here