Sport

Jovanović o kazni za kukasti križ: Hrvatska nije zaslužila izbacivanje s EURA

Jovanović o kazni za kukasti križ: Hrvatska nije zaslužila izbacivanje s EURA

svastikapoljudHrvatska će za tri dana doznati kaznu UEFA-e za višemetarsku svastiku na travnjaku Poljuda tijekom utakmice Hrvatske i Italije sredinom lipnja.

Dok mnogi očekuju tešku kaznu zbog ponovljenih incidenata, bivši ministar sporta Željko Jovanović osvrnuo se na istragu vezanu uz pronalazak autora svastike.

Jovanović je rekao kako se radilo o zahtjevnom poslu u sklopu kojeg su pregledane mnogobrojne snimke nadzornih kamera. Razgovaralo se s puno osumnjičenih, istraga ide u pravome smjeru, ocijenio je Jovanović.

“Osobno me veseli da su se neke znanstveno-fantastične priče pokazale potpuno netočnim. Išlo se tako daleko da su neki u jednom trenutku čak optužili ministre Miljanića i Ostojića da su zajedno crtali tu svastiku”, rekao je Jovanović, dodajući da to djelo nekoliko huligana koji će, nakon istrage, biti primjereno kažnjeni.

Na pitanje smatra li ispravnim potez premijera Milanovića, koji je pisao predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju, Jovanović je ocijenio da se tim činom premijer ponovno pokazao dobrim državnikom.

“U pismu Platiniju Milanović je upozorio da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu, da ovakvi ekscesi nisu nešto što je karakteristika hrvatskog društva te da se borimo protiv fašizma i ustaštva, za razliku od nekih koji smatraju da pjesma ‘Za dom spremni’ stvara veličanstvenu atmosferu, od nekih koji su se klanjali na grobu Paveliću, koji su pod tepih gurali krizu u HNS-u”, kaže ministar koji je smijenjen nakon što je ušao u otvoreni sukob sa Zdravkom Mamićem i vodstvom HNS-a.

Dodao je kako će premijerovo pismo Platiniju sigurno biti “olakotna okolnost u odmjeravanju kazne koju će Hrvatska dobiti zbog skandala sa svastikom”.

Na pitanje kakvu kaznu očekuje Jovanović je odgovorio da ona “treba biti stroga i pravedna, ali ne takva da izbaci hrvatsku nogometnu reprezentaciju s Europskog prvenstva jer to nisu zaslužili ni reprezentacija ni njezini obožavatelji, ni građani koji su opredijeljeni kao antifašisti i koji žele da Hrvatska bude prepoznata po uspjesima reprezentacije na sportskom planu, a ne po ekscesima male skupine ljudi”.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

14 natjecatelja i tri natjecateljice te dječja staza na ovogodišnjem Carnival Snowboard Sessionu

spFebruary 19, 2019

Dario Župarić: Moramo biti zadovoljni remijem

spFebruary 18, 2019

Bišćan: Moramo biti zadovoljni

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Bez golova i pobjednika u Jadranskom derbiju!

spFebruary 16, 2019

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.