Home Vijesti Jovanović: Sutlić i Hloverka odgovorni za cenzuru na HTV-u

Jovanović: Sutlić i Hloverka odgovorni za cenzuru na HTV-u

1140
4

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović pozvao je Programsko vijeće HRT-a da hitno raspravi, kako navodi, cenzuriranje novinara koji istražuju i razotkrivaju korupciju. “Zabrinjava da cenzuriranje novinara HTV koji govore o korupciji i kriminalu postaje sve češća praksa, pa se nameće pitanje da li takvi postupci predstavljaju pritisak i poruku novinarima HTV-a da ne pokreću teme koje razotkrivaju kriminal i korupciju u Hrvatskoj”, kaže se u dopisu Programskom vijeću u povodu smjene urednice emisije Dossier.hr Ane Jelinić.


Cenzurirani dossier.hr

“Urednica informativnog programa Hloverka Novak Srzić i ravnatelj HTV-a Vanja Sutlić pokazuju da je jako upitna sloboda novinara na HTV-u”, piše Jovanović u svom dopisu u kom uz Anu Jelinić spominje postupanje prema Aleksandru Stankoviću, Denisu Latinu, Maji Sever, Sanji Mikleušević-Pavić, Leli Knežević i Robertu Zuberu.

U tom dopisu, medijima dostavljenom u ponedjeljak kasno navečer, Jovanović ističe da je postupanje prema Ani Jelinić i ostalim spomenutim novinarima u suprotnosti sa zaključcima Nacionalnog vijeća da se novinarima mora osigurati da rade bez pritisaka, cenzure i autocenzure, kao i zaključcima “Izvješća o napretku u područjima kulture govora, potpunog i objektivnog informiranja, razvitku javnih sadržaja u ostvarivanju programa javne televizije, te otklanjanju pogovora o mogućoj korupciji Programskog vijeća HRT-a” usvojenim na posljednjoj sjednici Hrvatskog sabora.

“Molim Vas da o ovoj temi hitno raspravite na svojoj prvoj sjednici te donesete odluke koje su sukladne spomenutim zaključcima Izvješća i da o svojim odlukama izvijestite Nacionalno vijeće”, piše Jovanović. (Hina)

4 COMMENTS

  1. DRUG JOVANOVIĆ JE ZABRINUT ZA CENZURU NA HTV-U , A NIJE ZABRINUT ZA CENZURU NA KANALU RI. E PA DRUŽE JOVANOVIĆU, KAO PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA KANALA RI MOŽE TE BITI SRAM DA GOVORIŠ O CENZURI A NE VIDIŠ U ŠTA SE PRETVORIO KANAL RI. STROGO POLITIČKI KONTROILIRANA TV STANICA KAO DA SU UREDNICI KIM IL SUNG ILI FIDEL CASTRO. DNEVNIK KANALA RI PRETVORIO SE U STUPIDNU INFO EMISIJU U KOJOJ OBAVEZNO NASTUPAJU OBERSNEL, KOMADINA I MALA DJEČICA SA STUPIDNIM PITANJIMA NOVINARA.
    JOVANOVIĆU , KAO SOCIJALDEMOKRATA, KAKO TE NIJE SRAM DA ZAPOSLENICI KANALA RI NISU 3 MJESECA DOBILI PLAČU, A TI IZIGRAVAŠ BORCA ZA SOCIJALU I BORCA PROTIV KORUPCIJE U SABORU. JADNA RIJEKA SA TAKVIMA KAO TI

  2. nemoj tako, jovanovic je zvijezda kanala ri. u svakom dnevniku pojavljuje se bar 4 puta. kad jovanovic prica o cenzuri znaj da je to istina. on to najbolje zna jer sam u rukama ima cenzorske skare

  3. Neki put mi je malo žao onih “nazovi ” novinara sa Kanala Ri. Za najgluplju izjavu, Obija pronađu i u zadnjem zahodu u ovom gradu.
    Toliko mu se uvlače u “zicu” da ovaj ni majicu ne stigne promijeniti.
    Sad će ga Josipović malo zamijeniti. Bit će love iz proračuna …opss! iz SDP-a. Bit će za plaće

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here