Home Najnovije Jurčić demantirao predizbornu, ali ne i postizbornu koaliciju s HDZ-om

Jurčić demantirao predizbornu, ali ne i postizbornu koaliciju s HDZ-om

2420
0

Predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative Ljubo Jurčić, nositelj koalicijske liste s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko goranskim savezom (PGS) i Hrvatskom radničkom strankom (HRS), demantirao je medijske napise da je bilo ikakvih upita ili razgovora o bilo kakvoj predizbornoj koaliciji s HDZ-om, kao niti s bilo kojom drugom parlamentarnom strankom.

Za Večernji list Jurčić je tokom dana ipak izjavio kako je razgovora ipak bilo.

– Razgovarao sam prije s Jadrankom Kosor, no moji stavovi i uvjeti se znaju, HDZ mora promijeniti odnos politike prema ekonomiji, a i pročistiti se kroz izbore… Mene funkcije ne zanimaju – kaže Jurčić i odaje dojam da tu predizborne koalicije nema. Informacije iz HDZ-a kazuju da će se kontakti s Jurčićem, naprotiv, intenzivirati.

Upućeni smatraju kako dvosmislenim odgovorima tenzije diže sam Jurčić koji na taj način na svoju stranu pokušava pridobiti konzervativno HDZ-ovo biračko tijelo razočarano sa situacijom u svojoj stranci. Takva taktika bi mu međutim mogla naštetiti u izbornim jedinicama poput osme u kojoj se nalaze Istra i Rijeka gdje je većina birača orijentirana lijevo, a HDZ na vrlo niskim granama.

Kada je riječ o postizbornoj koaliciji, Jurčić je mnogo decidiraniji. Spreman je koalirati s bilo kojom strankom koja prihvati 5 osnovnih točaka njegovog programa. Koalicija s oba bloka je moguća. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here