Home Vijesti Juričan otkrio što je pisalo u Kolindinoj bilježnici!

Juričan otkrio što je pisalo u Kolindinoj bilježnici!

3899
0

“S desne strane Kolinde Grabar Kitarović bio je Anto Đapić, a meni s lijeve strane Mislav Kolakušić Duce. Zarobljeni između ta dva kandidata, nas dvoje, Kolinda i ja, jednostavno smo bili osuđeni jedni na drugo”, kaže Dario Juričan alias Milan Bandić za Index nakon sinoćnjeg sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HTV-u komentirajući česta došaptavanja s predsjedničkom kandidatkinjom HDZ-a.

Naime, jedna od glavnih tema na društvenim mrežama tijekom sučeljavanja bio je odnos Juričana i Grabar Kitarović. Došaptavali su se, Juričan je škicao pogledom u njenu bilježnicu, a još uvijek aktualna predsjednica u jednom se trenutku i nasmijala Juričanu koji joj je rekao da je svoje izaslanike Miroslava Kutlu i Zdravka Mamića poslala u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednički kandidat Dejan Kovač napao je Grabar Kitarović zbog činjenice da je na sučeljavanje ponijela bilježnicu i da stalno nešto piše, no Juričanu nije smetala. No, što je vidio u bilježnici?

“Ma ništa, bila je prazna bilježnica. Radila je bilješke, slušala je što ostali kandidati govore, a onda si radila draft odgovora. Bila je vrlo koncentrirana sinoć”, kaže Juričan dodajući kako je istina da se s aktualnom predsjednicom često došaptavao. Česta tema njihova šaputanja bio je kandidat Miroslav Škoro.

“Škoro je bio tako tih da ga gotovo ništa nismo čuli. Zapravo smo razmjenjivali, dijelili informacije o tome što Škoro govori. Voditelj je više puta upozorio Škoru da govori glasnije, da ga i mi ostali čujemo, no Škoro se nije dao”, rekao nam je Juričan.

“Škoro do kraja nije povisio ton”, kaže Juričan dodajući da mu je predsjednica pri kraju jednog od pitanja voditelja dobacila kako, eto, sada može slobodno u odgovoru prezentirati svoj program na ovim izborima.

“Rekao sam joj da bih, kada bih imao program”, kaže nam Juričan, dodajući kako je sinoćnje sučeljavanje bilo iznimno zahtjevno i užasno naporno. Kako nam je rekao bilo je nekada teško čekati i po 15 minuta da bi se došlo na red da se nešto kaže.

“To je političku elitu znalo dovoditi do ludila, to čekanje. No bili su na nivou. Zapravo svi osim Ducea, na njemu se baš vidjelo da je nervozan”, kaže Juričan dodajući kako je njegov dojam da je Duce, kako zove Kolakušića, zapravo neuspješno kopirao Ivana Pernara, preuzevši njegovu retoriku neodgovaranja na pitanja kako bi promovirao svoje poruke.

“Vidi se da Pernar ima političkih utakmica u nogama. On je na kraju ignorirao sva pitanja i govorio ono što je njemu bitno. To je majstor driblinga. Duce ga je kopirao, pokušao je isto, no nije uspio. Ducce jednostavno to nema u nogama”, kaže Juričan.

No, ima kandidata koji su ga sinoć posebno oduševili.

“Prije svega kandidatkinja Katarina Peović. Ona je doslovno izjela Škoru i njegov ustašluk. I Dalija Orešković je bila dobra. Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović pokazali su se kao jako dobri i vrlo dobro pripremljeni za ovakva sučeljavanja. Bili su solidni”, kaže Juričan.

Otkrio nam je da je pri dolasku u studio HTV-a sreo svog savjetnika Tomislava Madžara te mu rekao kako mu i dalje javno šalje ljubavna pisma.

“Madžar me je pitao zašto ga ne zovem. Da je lako doći do njega i da se možemo čuti. Rekao sam mu da za to nema potrebe i da će moja ljubavna pisma njemu i dalje biti javna”, kaže Juričan na kraju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here