Home Vijesti Karpov u Rijeci najavio kandidaturu za predsjednika FIDE

Karpov u Rijeci najavio kandidaturu za predsjednika FIDE

1149
2

Danas je u Rijeci u okviru posjeta bivšeg svjetskog prvaka Antolija Karpova 11. Europskom pojedinačnom prvenstvu u šahu za muškarce i žene održana konferencija za medije. Susretu s novinarima nazočili su velemajstor i novinar Vlado Kovačević predsjednik Izvršnog odbora Prvenstva i Šahovskog kluba Rijeka Damir Vrhovnik te jedan od najboljih šahista svih vremena Anatolij Karpov, a sve je prenošeno uživo putem internetske stranice Prvenstva.

Vrhovnik_Karpov_Kovacevic
Damir Vrhovnik, Anatolij Karpov, Vlado Kovačević

Uvodnu riječ dao je velemajstor i novinar Vlado Kovačević koji je prisutne upoznao s značenjem dolaska jedne od najbitnijih figura u povijesti šaha na Prvenstvo u Rijeku.

Dobrodošlicu je Karpovu u ime domaćina poželjeo predsjednik Izvršnog odbora Prvenstva Damir Vrhovnik koji je naglasio kako je iznimna čast i zadovoljstvo ugostiti svjetskog šahovskog velikana čiji dolazak predstavlja veliko priznanje za organizatore, ali i Rijeku i Hrvatsku.

Velemajstor Karpov je najavio svoju kandidaturu za mjesto čelnog čovjeka Svjetske šahovske federacije (FIDE) te je istaknuo da je kako je spreman iskoristiti svoju šahovsku slavu diljem svijeta. Istaknuo je kako dobro poznaje prilike te kako će njegov prvi korak biti reorganizacija Federacije kao i pronalaženje većih sponzora koji bi omogućili efikasnije funkcioniranje krovne šahovske ustanove. Smatra kako je potrebno poboljšati trenutačnu negativnu sliku FIDE u svijetu, te kako je potrebno poštivati vlastita pravila.

Karpov je napomeno kako je do sad osnovao mnogobrojne škole kao i šahovske klubove diljem svijeta, a prisjetio se i vremena kada je bio vodeći svjetski šahist. Na pitanje kako vratiti šahu staru slavu, Karpov odgovara kako problem leži u federacijama koje nedovoljno ističu velika imena svjetskog šaha te samim time snose posljedice za izostanak sponzora. „Prije 30 po prvi sam puta boravio u Hrvatskoj, a organizacija ovogodišnjeg riječkog Europskog prvenstva me oduševila. Organizatori su velikom broju igrača osigurali idealne uvjete za igru te im ovi putem čestitam na odličnoj organizaciji“, rekao je Krapov.

2 COMMENTS

  1. Zabava Općinske lige , koga više interesira šah , koliko će Rijeka od toga dobiti ?
    Vrhovniku treba zabraniti ssvko pojavljivanje u javnosti i općenito javni nastup !!!!!
    Tko ga je uopće postavio tamo ?
    To govno koje je prije 4 godine ljudima na orkingu u Martinšnoci prijetilo da će ili raditi za badava ili nek “se kupe” !!!

  2. DAMIR VRHOVNIK NAJAVIO KANDIDATURU ZA LOPOVA DESETLJEĆA, SAMA NJEGOVA POJAVA KAO OGRANIZATORA OVO ŠAHOVSKO PRVENTSTVO SE MNOGIMA GADI, ŽALOSNI DA TAKVE MORALNE NAKAZE SE UVLAČE U OVAKAVE MANIFESTACIJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here