Home Najnovije Kastav dobio sportsku dvoranu

Kastav dobio sportsku dvoranu

1056
0

U nazočnosti primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine i kastavskog gradonačelnika Ivice Lukanovića te malih i velikih sportaša kastavskih klubova, simboličnim rezanjem vrpce Školsku sportsku dvoranu u Kastvu otvorili su najstariji sportski djelatnik i najmlađi sportaš u Kastvu, Rudolf Šturm i Adriano Jušić. Dvorana u Kastvu jedna je u nizu od deset dvorana, uz multifunkcionalnu – klizalište u Delnicama, izgrađenih na području Primorsko-goranske županije u posljednjih deset godina za koje je Županija ukupno izdvojila oko 54 milijuna kuna. U pripremi je izgradnja još šest dvorana koje koriste ne samo škole već i sportska društva i klubovi te gradovi i općine za svoje prigodne manifestacije.

Ukupna vrijednost dvorane u Kastav, uključujući i poslove na pripremi projekta iznosi gotovo 34.5 milijuna kuna. Primorsko goranska županija je za sada za ovu investiciju osigurala 9.5 milijuna kuna, dok ostala sredstva osigurava Grad Kastav.
Dvorana je trodjelna sa fiksnim gledalištem kapaciteta 600 gledatelja. U aneksu dvorane, na dvije etaže, smješteni su prateći sadržaji i ugostiteljski prostor, pa u konačnosti ukupna korisna površina građevine iznosi 2.850 m2.
Radi osiguranja kolnog pristupa do školske sportske dvorane izgrađena je: dionica županijske ceste radnog naziva “233” u dužini od 172 metra od Jurjenića do križanja za sportsku zonu, prilazna cesta do sportske dvorane u dužini 263 m. Ukupni troškovi izgradnje ovih dionica planiraju se u iznosu od 4,2 milijuna kuna.

Izvođač radova je bila tvrtka TEAM d.d. Čakovec, stručni nadzor vršila je tvrtka AG projekt d.o.o. Kostrena, dok je projektant građevine i projektni nadzor Ratomir Škutelj, dipl. ing. arh. iz tvrtke ŠPORT PROJEKT d.o.o. Samobor. Izvođač radova prilazne ceste je Građevinsko poduzeće (GP) Krk d.d. Krk uz projektanta i stručni nadzor: tvrtka “AG projekt” d.o.o. Kostrena

Podsjećamo, 1996.g. formiranjem komisije za definiranje projektnog zadatka za zonu sportsko-rekreacijskog centra Kastav u sastavu: Albert Martinović, Vazmoslav Bačić, Jurica Badanjak, Dragica stanić, Davor Černeha , Jasenka Rechner i Sonja Brozović Cuculić započeli su pripremni radovi za izgradnju sportske dvorane u Kastvu.1999.g. donesen je UPU sportsko –rekreacijske zone SR-22 Kastav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here