Home Vijesti Komadina: Primorsko-goransko zdravstvo ‘vitalno i zadovoljavajuće’

Komadina: Primorsko-goransko zdravstvo ‘vitalno i zadovoljavajuće’

1242
3

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina financijsko poslovanje zdravstvenih ustanova osnivač kojih je županija, ocijenio je ‘vitalnim i zadovoljavajućim’. Ustvrdio je da je financijsko poslovanje tih zdravstvenih ustanova u prvih devet mjeseci 2010. zadovoljava, a gubici su za 30 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Zdravstvene ustanove u razdoblju siječanj-rujan 2010. iskazale su ukupan prihod od 301,133.000 kuna i rashod od 302,136.000 kuna. Pročelnik županijskog upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ivo Afrić najavio je mjere koje će u 2011. poduzeti ustanove koje su poslovale s gubitcima.

Tako je Dom zdravlja, koji ima manjak prihoda nad rashodima 1,200.000 kuna, županija obvezala da oštrije provodi mjere utvrđene sanacijskim programom, da se nastavi sustav koncesija te da se utvrde i medicinski viškovi.

Nastavni zavod za javno zdravstvo koji ima manjak od 3,594.000 kuna preustrojit će se i smanjiti broj odsjeka.

Zamjenica župana Nada Turina-Đurić izjavila je da županija u 2011. u zdravstvo planira uložiti 10 milijuna kuna, a za siječanj iduće godine najavila je i pokretanje trećeg tima palijativne skrbi i mogućnost osnivanja palijativnog prihvatilišta koje bi zajednički financirali grad Rijeka i županija.

3 COMMENTS

  1. Pala je ispod prosjeka jer birokrati koče i odgađaju, projekte toliko dugo dok ih se ne podmaže.Dok netko ne završi u zatvoru ne bu dobro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here