Home Sport Kvarneru upitan početak prvenstva

Kvarneru upitan početak prvenstva

254
0

Niti mjesec dana prije njegovog početka koji je zakazan za 11. listopada košarkašima »Kvarnera Novog resorta« upitan je ulazak u prvenstvo zbog starih dugova prema igračima. Preciznije, sukladno članku 93. Registracijskoga pravilnika HKS-a povjerenik natjecanja odbit će registraciju odnosno odobrenje prijelaza novih igrača u klub koji ne isplati stare dugove. Budući da se i ovoga ljeta na Trsatu stvara nova momčad, to praktički znači da riječki prvoligaš neće imati dovoljno igrača za početak sezone jer su iz prošle sezone u klubu ostali tek Mance i Pilepić, uz tri mladca, Juričića, Čovića i Matića. Sedam pojačanja, Andelija, Spahija, Glavinić, Velčić, Modić, Blesić i posljednjepristigli povratnik Grbešić još uvijek nemaju pravo nastupa za »Kvarner«.
– Dugovi moraju biti plaćeni do 1. listopada ili najkasnije tjedan dana prije početka prvenstva. U protivnom moći će igrati samo igrači koji imaju ugovor od ranije i juniori – rekao je povjerenik za natjecanje A-1 lige Josip Bilić. Kada je riječ o iznosima, neslužbeno se spominje i do 600 tisuća kuna duga prema gotovo svim igračima iz prošle sezone, Šamaniću, Kešini, Vidačku, Vukiću, Salamunu, Petroviću…, čemu treba pridodati i neka stara dugovanja prema Velčiću i Manceu. Sve u svemu, pred klupskom administracijom na čelu s novim predsjednikom Gordanom Gašparovićem i direktorom Valterom Grbićem zahtjevan je posao nalaženja sredstava. Podsjetnika radi, prošloga ljeta situacija je bila gotovo identična, a znatno manji iznos plaćen je praktički u posljednji trenutak uoči utakmice prvoga kola. Bio je to foršpan za sezonu obilježenu financijskim problemima koji su po ustaljenom scenariju »Kvarner« doveli na rub ispadanja u A-2 ligu.

U međuvremenu momčad se priprema za prve jače prijateljske utakmice na tradicionalnom Kupu Kvarnera što će se održati u petak i subotu u Dvorani mladosti. Uz domaćine nastupit će austrijski »Graz«, slovenski »Geoplin Slovan« i ruski »Enisej«. (novi list)

Previous articleČetvorica upitna za Osijek
Next articlekRIk 3 – šansa za mlade riječke umjetnike

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here