Home Vijesti Lista za Rijeku protiv odgode povratka orla na gradsku uru

Lista za Rijeku protiv odgode povratka orla na gradsku uru

1657
7
oraoura
Hoće li riječki orao još jednom izvisiti?

Nakon što je u prijedlogu gradskog proračuna za 2014. za aktivnosti oko izrade skulpture i postavljanja riječkog orla na gradsku uru predviđeno nula kuna, što će povratak gradskog simbola odgoditi za najmanje jednu godinu, reagirali su u Listi za Rijeku.

Vijećnik Livio Defranza će na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak predložiti amandman kojim se predlaže osiguravati potrebna sredstva za aktivnosti oko riječkog orla u sljedećoj godini. Defranza predlaže da se potreban iznos preraspodjeli iz kapitalnog projekta ‘uspinjača’ za koji je u 2014. godini predviđeno 300.000 kn.

Defranza tvrdi kako nije protiv uspinjače ali između projekta koji će se realizirati tek u dalekoj budućnosti i onog koji bi se mogao realizirati vrlo uskoro, daje prednost ovom drugom.

‘Kapitalni projekt izrade skulpture riječkog dvoglavog orla je u završnoj fazi. Iz tog razloga je nelogičan ‘moratorij’ u 2014. godini u kojoj nisu predviđene nikakve aktivnosti na njegovom povratku na gradsku uru, pogotovo iz razloga što je u 2013. godini na izradi umanjene skulpture utrošeno 15.000 n ili 65.000 kuna manje nego je planirano proračunom. Iz tog razloga predlažem da se planirane aktivnosti na izradi skulpture dvoglavog orla za 2015. odrade 2014. godine na način da se potrebna sredstva osiguraju preraspodjelom sredstava predviđenim za kapitalni projekt uspinjača. U slučaju uspinjače radi se o projektu u početnoj fazi i s nepoznatim datumom konačne realizacije i ukupnih troškova. Usvajanjem ovog prijedloga bi se ubrzao kapitalni projekt izrade skulpture dvoglavog orla i dovršilo njegovo postavljanje tijekom 2015. godine kako je prvotno i najavljivano.’, zaključuje se u obrazloženju Defranzinog amandmana.

7 COMMENTS

  1. ti si ružan. To je najvažniji i jedinstveni povijesno-kulturni simbol grada zato se mora vratiti, a ne da bude ukras tornju.

  2. O ukusima se ne rasprravlja ! ; )
    Dok je Rijeka imala industriju bila je ružan grad, zapušten, prljav , oronul kao i Stari grad. Pa smo ga opet voljeli i to još snažnije.
    Vrijeme je da i riječku povijest javno prezentiramo jer nismo nastali 1945 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here