Home Vijesti Lista za Rijeku za povratak višemjesečnih parkirnih karti i smanjenje cijene dnevne...

Lista za Rijeku za povratak višemjesečnih parkirnih karti i smanjenje cijene dnevne karte kada se plati u roku od 8 dana

1842
0
This image has an empty alt attribute; its file name is jakovacpantar.jpg
Filip Jakovac i Mladen Pantar

Umjesto da Grad Rijeka poradi na poboljšanju parkirališta, otvaranju novih, bolje komunikacije i olakšavanja usluge plaćanja parkinga građanima, njezina tvrtka Rijeka plus se odlučila za potpuno drugačiji poslovni model, istaknuli su današnjoj tiskovnoj konferenciji Liste za Rijeku vijećnici u mjesnim odborima Kozala i Luka Filip Jakovac i Mladen Pantar.
U posljednja dva mjeseca građani su ogorčeni novom politikom ‘Rijeka plus’ tvrtke prema kojoj više ne mogu platiti parkirne karte za svoju zonu mjesecima unaprijed već ih moraju obnavljati svaki mjesec. Svaki mjesec moraju čekati sa studentima, učenicima i ostalim građanima koji čekaju u redu za ‘pokaznu’ kartu za autobus da bi nadoplatili parking za sljedeći mjesec. Naravno da se nikome ne da povrh svih obaveza svaki mjesec čekati u redu da bi platili parking za mjesec unaprijed te da bi na taj način izbjegli kaznu, ali tu nije kraj problemima, ističe Filip Jakovac.
– U isto vrijeme tvrtka ‘Rijeka plus’ je donijela odluku kojom ukida smanjenje cijene nevne karte, ako se ista plati u roku od 8 dana. Također, već neko vrijeme nema ni papira, odnosno konkretne karte, na kojoj bi pisalo do kojeg datuma je građanin platio povlaštenu kartu parking, kako bi mogao doći na vrijeme i produžiti parking za jedan ili više mjeseci. U praksi to izgleda tako da sada Riječanke i Riječani svaki mjesec čekaju u Rijeka plusu u redu kako bi produžili parking samo za jedan mjesec, kaže Jakovac i objašnjava kako ne dobivaju papirić koji ih podsjeća kada ta ista karta ističe, a ne obavještava ih se niti SMS ili drugom porukom. Kada zaborave na plaćanje parkinga dobiju kaznu koju mogu platiti unutar 8 dana ili unutar par mjeseci.

– Zamislite da vam je istekao parking pred četiri dana i vi to, naravno, niste znali, jer vas o tome nije imalo što ili tko obavijestiti. Redar će vam uredno napisati četiri kazne i za razliku od prijašnjih 140 odnosno 80 kuna ovisno o zoni sada ćete morati platiti 320 kuna za četiri dana parkiranja. I onda opet iz mjeseca u mjesec čekati u redu, ističu u Listi za Rijeku koja će pokrenuti inicijativu u da se vrati višemjesečna parkirna karta te da se uvede mogućnost da se ista može produžiti i na godinu dana.
– Tražimo da se dnevna karta opet spusti na prihvatljiv iznos od 35 odnosno 20 kuna ovisno jeli riječ o prvoj ili drugoj zoni, ako se plati unutar 8 dana. Povrh toga, tražimo da se uvede automatsko sms obavještavanje građana da im ističe mjesečna ili višemjesečna parkirna karta, i konačno, tražimo da grad Rijeka poboljša svoju parking infrastrukturu, javni prijevoz i učini ih dostupnijim i prihvatljivijim za građane te rastereti centar grada od automobila i napokon otvori grad moru i turizmu što tvrdi da i čini, kažu Jakovac i Pantar koji su danas pozdravili realizaciju inicijative Liste za Rijeku prema kojoj će se od 15. kolovoza zabraniti parkiranje na Trgu riječke rezolucije čime taj trg postaje pješačka zona.

Previous article14. Ljeto u Starom gradu
Next articleJučer teško ozlijeđena dva motociklista

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here