Home Mozaik Mađioničar Copperfield optužen za seksualno uznemiravanje od strane 16 žena

Mađioničar Copperfield optužen za seksualno uznemiravanje od strane 16 žena

112
0
david copperfield

Neke su žene tvrdile da im je Copperfield obećao “poticaj” u show businessu. U druga dva slučaja drogirao ih je prije nego što ih je zlostavljao.” Iluzionistovi odvjetnici poriču optužbe, ali izvješćuju o “pravnoj i sporazumnoj” vezi s 18-godišnjakinjom koju je upoznao tijekom emisije tri godine ranije

Slavnog američkog mađioničara Davida Copperfielda 16 žena optužuje za seksualno zlostavljanje koje se događalo u dugom vremenskom razdoblju, od 1980-ih do 2014. Polovica navodnih žrtava uznemiravanja bile su maloljetne u vrijeme događaja. Neke su imale tek 15 godina, prenosi Guardian u istrazi koja je otkrila priču.

Pipkanje na pozornici, darovi i noćni telefonski pozivi

Prema optužbama – koje je 67-godišnji iluzionist negirao – u nekoliko slučajeva žrtve su birane među obožavateljicama koje su prisustvovale predstavi i pipkane nakon što su pozvane da izađu na pozornicu.

Jedan od tužitelja rekao je Guardianu da ju je Copperfield pipkao po grudima nakon što ju je pozvao na pozornicu tijekom nastupa u siječnju 2014. u casino-hotelu MGM Grand u Las Vegasu. Žena, koja sada ima 38 godina, prijavila je epizodu policiji, koja je međutim tvrdila da “nema dovoljno dokaza”.

„Poticaji” u show businessu

Druge su žene tvrdile da im je Copperfield obećao “poticaj” u show businessu. U druga dva slučaja ih je drogirao prije nego što ih je zlostavljao. “Nikada to ne bih rekla da iskreno ne vjerujem da sam u to vrijeme bila drogirana”, rekla je Guardianu još jedna žena koja je pristala naći se s mađioničarem na piću nakon jednog od njegovih nastupa 1993. godine.

Navodno sporazumni seksualni odnosi

Druga žena je rekla da je upoznala Copperfielda na predstavi 1991., kada je imala oko 15 godina. Iluzionist bi je počeo nazivati čak i kasno navečer, po nekoliko puta šaljući joj darove i poruke. Nakon što je navršila 18 godina, njih dvoje su započeli seksualne odnose koji su opisani kao sporazumni. Žena je za Guardian rekla da joj je to bio prvi put.

Copperfieldovi odvjetnici nisu zanijekali poznanstvo s potonjom tinejdžericom te su objasnili da su njih dvoje kasnije imali “potpuno legalnu i sporazumnu vezu koja je trajala četiri godine”. Mađioničar “odlučno poriče bilo kakvu sugestiju o nagovaranju ili bilo kojoj drugoj nedoličnosti.” Nikada nije podignuta nikakva kaznena prijava protiv njega i doista, tvrde odvjetnici. Copperfield je “veliki podržavatelj MeToo”, pokreta koji je potaknuo mnoge žene da prijave seksualno zlostavljanje i nasilje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here