Home Najnovije Najavljen program 3. KIČME

Najavljen program 3. KIČME

601
0

Detaljan program ovogodišnjeg Riječkog sajma knjiga i festivala časopisa KIČMA na današnjoj su konferenciji za medije predstavili direktor sajma Krešimir Vogrinc (Udruga parNas), predsjednik Organizacijskog odbora Matija Budimir (Udruga parNas), voditeljica dječjeg programa Verena Tibljaš (Gradska knjižnica Rijeka) te voditeljica prodaje Gordana Mesarek (V.B.Z.), dok je podršku sajmu pružio i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Riječki sajam knjiga i festival časopisa – KIČMA u organizaciji Udruge parNas i V. B. Z.-a te programskom partnerstvu s Gradskom knjižnicom Rijeka ove godine održava se treći puta i traje od 27. svibnja do 2. lipnja, svakodnevno od 10 do 22 sata.

Većina programa te izložba knjiga i časopisa odvijat će se u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i galeriji Kortil (Strossmayerova 1, Rijeka), a neka od programskih događanja održat će se na nekoliko lokacija u gradu Rijeci: Filodrammatica, terasa kavane Cont, klub K.U.N.S., Astronomski centar Rijeka.

Na izložbi knjiga i časopisa predstavit će svoju ponudu 100-tinjak hrvatskih i stranih nakladnika sa sveukupno preko 8000 naslova koji će se prodavati po sajamskim popustima i do 80%. KIČMA 2010. zamišljena je kao višednevna kulturna manifestacija koja u prvom redu promiče knjige, časopise i čitanje, stvara nove kulturne inicijative odnosno mijenja postojeće kulturne smjerove, omogućuje i potiče kulturnu suradnju, (kulturne) susrete i neposredan uvid u izdavačke programe. Cilj ovoga sajma je omogućiti zainteresiranoj publici kupnju knjiga, časopisa i drugih srodnih publikacija te putem predstavljanja i u neposrednom kontaktu upoznavanje autora, urednika i drugih tvoraca zaslužnih za njihovo izdavanje.

Program ovogodišnje KIČME sastoji se od 30 programskih događanja tijekom kojih će predstaviti 47 raznih književnika i autora te uključiti sveukupno preko 80 sudionika knjižnih i časopisnih prezentacija. I ove godine program KIČME će predstaviti mnoga recentna i značajna književna i publicistička izdanja te najpoznatije riječke i hrvatske književnike i autore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here