Home Najnovije Danas u podne nova akcija solo prosvjednika: Meline hoće svoje ime, vratite...

Danas u podne nova akcija solo prosvjednika: Meline hoće svoje ime, vratite nam integritet!

2795
0

Unatrag više stotina godina na otoku Krku, na području Meline u općini Dobrinj postojalo je malo mjesto imenom Meline. Iz ne znam kojeg razloga u tom malom mjestu skinute su oznake mjesta (prije nekoliko godina). Načelniku općine Dobrinj upućena je prosvjedna nota da se vrati tabla s imenom, a sa istim su trebali biti upoznati i ostali nadležni. Kako do danas nema odgovora, u nedjelju (3.4.) u 12 sati simbolično ću podignuti tablu s natpisom MELINE tamo gdje se ista nalazila, ističe u svom priopćenju solo prosvjednik Rikardo Mihajić koji se proslavio nedavnim solo prosvjedom protiv Vlade Jadranke Kosor održanim u Čižićima.

Meline, popularno zvano blato, nalaze se na zapadnoj strani uvale Klimno. Plaža je plitka i pješčana, pogodna je za obitelji s djecom. Zanimljivo je što se plažom može hodati stotinjak metara, a more je još uvijek do koljena. Omiljena je među mladima upravo zato, nudi mogućnost dobre zabave… od picigina na moru do odbojke na pjesku. Naime, na melinama su i dva odbojkaška terena, te malonogometno igralište.

Meline posjeduju ljekovito blato. Iako nigdje nije navedeno čemu sve blato pomaže, mnogi su zadovoljni ispitivanjem na vlastitoj koži pa se ponovno vraćaju.

Na Melinama je u rimsko doba bila solana (tako je obližnje mjesto Soline dobilo ime), ali je u vrijeme Frankopana zatvorena. Naime, Soline su bile konkurencija venecijanskim solanama na Pagu i Rabu. Na Melinama je jedno vrijeme postojala i ciglana (početkom stoljeca), koja je svoje proizvode brodovima vozila
prema Crikvenici i dalje. Ostala je samo riva koja se proteže kroz Meline, koja se danas dovršava i popravlja te je dugačka nekoliko stotina metara.

Iz ciglane koja je djelovala prije stotinjak godina, jos postoji ocuvanih cigli sa velikim ugraviranim M i dijelovi peći. (rd)

Previous articleDva slaba potresa kod Novog Vinodolskog
Next articleObersnel o inicijativi Pro Torpeda: Mrtvi kanal ne treba revitalizirati jer predstavlja specifičan dio grada!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here