Home Vijesti Oleg Butković istrolao Anu Brnabić: ‘Ono kad u sebi žudiš da se...

Oleg Butković istrolao Anu Brnabić: ‘Ono kad u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka…’

167
0
MixCollage 01 Jul 2024 11 35 AM 6002
Oleg Butković i Ana Brnabić

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, reagirao je na Facebooku na komentare srpske premijerke Ane Brnabić, koja je kritizirala Hrvatsku zbog njezine reakcije na crnogorsku rezoluciju o Jasenovcu.

Butkovićev Komentar na Facebooku

“Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka,” napisao je Butković, uz članak o napadu Brnabić na Hrvatsku vezano uz rezoluciju o Jasenovcu. Ovim komentarom, Butković se referirao na incident iz 2010. godine kada je Ana Brnabić uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju u blizini Krka. Snimku incidenta tada je objavio portal Morski.hr.

Kontekst Rasprave

Ana Brnabić, koja ima hrvatske korijene, komentirala je hrvatske reakcije na rezoluciju o Jasenovcu. “Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije,” rekla je Brnabić. Ova izjava izazvala je brojne reakcije, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji.

Daljnje Kritike Brnabić

Brnabić je također dodala kako joj je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na njihovom europskom putu. “Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju,” istaknula je Brnabić i dodala da “činjenica da u blizini Jasenovca postoji tabla na kojoj piše ‘Za dom spremni’ govori više od svega.” Ove izjave dodatno su rasplamsale već postojeće tenzije između Hrvatske i Srbije.

Povijesna Veza s Hrvatskom

Podsjetimo, Brnabićini preci su živjeli u Staroj Baški na Krku još od 1673. godine. Nova kuća Brnabića, sagrađena 1980. godine, danas je u njezinom vlasništvu, ali je koriste i drugi članovi obitelji, posebno njezin stariji brat Igor koji živi u Beogradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here