Home Vijesti Opatijska opozicija o proračunu: Gradska vlast pokazuje nesnalaženje, nerazumijevanje i nestručnost

Opatijska opozicija o proračunu: Gradska vlast pokazuje nesnalaženje, nerazumijevanje i nestručnost

1255
0

U situaciji tragičnih gospodarskih pokazatelja, gradska vlast je pokazala nesnalaženje, nerazumijevanje, nestručnost, ali i nedostatak želje da se nešto promjeni što se vidi u proračunu za 2011 godinu, istaknuto je tiskovnoj konferenciji oporbenih vijećnika opatijskog Gradskog vijeća u sastavu Nikica Pažin, Tomislav Lesinger, Jan Bernd Urban i Marko Orešković.
– Smanjena su socijalna davanja, sredstva za besplatne udžbenike čime se do sada gradska vlast tako hvalila, manje je sredstava za sport, za manifestacije koje znače život grada, za gradske udruge, a sve pod pokušajem prikazivanja odricanja i poznavanja situacije. Prvenstveno želimo istaknuti, da je došlo vrijeme da politika padne na niža mjesta, a struka da preuzme vodeću riječ. Nevjerojatno je da najjača sportska manifestacija dobije iz proračuna samo 40.000,00 kuna, moramo jasno odvojiti turistički potencijalne manifestacije koje donose novac ovom gradu, od manifestacija koje se rade za građane koji žive u ovom Gradu. Također, zbog lošeg gospodarenja novcem, cijelom civilnom sektoru smanjena su sredstva predviđena proračunom, a mnoge stvari mogle su se pokriti da su vodeći ljudi u Gradu – bolji gospodarstvenici, istaknuto je na pressici uz konstataciju kako smo svjedoci smo bespotrebnih izdavanja podobnima kroz Ugovore o radu, bespotrebnih plaća u gradskim tvrtkama koje su žive na papiru za što se izdvaja cca 400.000,00 kuna za plaće i troškove.

– Opatijci ne mogu plaćati održavanje wc-a 700.000,00 kuna, održavanje košarica i klupa 400.000,00 kuna, popločavanje 300m2 staze 400.000,00 kuna, održavanje kupališta (koja većina nisu u posjedu grada) 600.000,00, popravak ograda obalnog puta u tri godine 1.700.000,00 kuna, dosipavanje šljunka na plažu 400.000,00 kuna, meteorološku stanicu koja ne radi 350.000,00 kn i još puno toga, misli opatijska opozicija koja proziva opatijsku Gradsku vlast da nema ideju i programe za gradske tvrtke.

– Gradska vlast je pokazala da ne zna i da nema snage uhvatiti se s problemima u koštac. Jer kada bi kvalitetno upravljali a posebice manirima uspješnih gospodarstvenika, potezom pera bi raspolagali sa dodatnim milijunima kuna, a to bi bilo dovoljno da oživimo Grad, zaposlimo zapuštene kapacitete i otvorimo nova radna mjesta. Ovaj Grad treba učiniti sve da se vrati na vrh turističke izvrsnosi, nedopustivo je da od svih hotela, u sklopu Liburnia riviera hotela bude otvoren samo jedan, zaključuju Pažin, Lesinger, Urban i Orešković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here