Home Kolumne Petar Ciganović: Otvoreno pismo Darku Milinoviću i Jadranki Kosor

Petar Ciganović: Otvoreno pismo Darku Milinoviću i Jadranki Kosor

818
7

Čitajući domete vaše najnovije umotvorine koja opet cilja na one čiji je položaj u društvu već ugrožen i kojom se ukida plaćeno dopunsko zdravstveno osiguranje za nekoliko stotina tisuća ljudi, odlučio sam vam se obratiti ovim putem.

Milinoviću, tvrdite da je hrabar potez ponovo napasti one najslabije i time potvrđujete da ste kukavica, jednako kao i vaša šefica.

Da imate imalo obraza i hrabrosti predložili biste vladi čiji ste član ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna na svim razinama i ukidanje besramnih davanja crkvi koja i tako grca u bogatstvu.
Ali vi to ne možete, zar ne, ipak vi svoje zakone donosite vođeni božjom rukom, od onoga o umjetnoj oplodnji do ovoga kojim dodatno ponižavate one koji zbog vaše nesposobnosti žive kako žive.
Ne usuđujem se ni zamisliti kakav je to bog na kojeg se vi pozivate, valjda neki koji nosi zlatne lance i vozi se helikopterom i baš ga boli za one najslabije.
Milinoviću, zar ste zaboravili koliko ste našeg novca potrošili za ono beskorisno cjepivo protiv jedne od izmišljenih životinjskih gripa, a onda ste još tog istog, našeg, novca potrošili da bi to cjepivo bilo uništeno. I ni na kraj pameti (postoji li uopće početak iste) vam nije palo preuzeti neku odgovornost, nego svoju posvemašnju nesposobnost naplaćujete preko naših leđa, po tko zna koji put.
Suočen s vašim jadima i pokušajima da se uvučete duboko u mračne otvore svakome tko vam je ikada bio šef stranke, odlučio sam da s ukidanjem plaćenog dopunskog zdravstvenog osiguranja prekinem sa svojim terapijama i odlaskom na liječničke kontrole, jer ja kuna za to NEMAM.
Nemam zato jer ne radim, zato jer se visokoobrazovani ljudi sa svojim stavom u ovoj državi tretiraju kao gubavci.
I zato vam prepuštam moje terapije za visoki tlak i glaukom, kao i one za sezonske alergije i, pošto vidim da ne znate računati, dajem vam na znanje da će državni proračun i farmaceutske industrije od vašeg poteza, barem s moje strane imati gubitak umjesto uštede koju ste planirali.
Istina, time ću ugroziti svoje zdravlje, ali ugrožavam ga svaki dan gledajući i slušajući vas i vama slične koji ste dobro unovčili svoje „domoljublje“, pa je onda možda i bolje umrijeti na nogama nego na koljenima poštovati sve vaše glupe odluke i iživljavanja na siromašnima, jer kako reče vaš kolega Šuker, bogatih je malo…a i vaši su, zar ne?
A vama Milinoviću, pošto već imate iskustva u vezanju lancima, preporučujem da slijedite stope velikog Houdinija. Zavežite se još jednom lancima i skočite u najbližu vodu. Ako vam slučajno ne uspije osloboditi se, znajte da ćete barem jednim svojim potezom razveseliti široke narodne mase.
Vi pak, Jadranka Kosor, ili vas moram zvati Joker zbog osmijeha kojeg ne skidate s lica, napravili ste odličan potez. Preko vaših ministara odlučili ste zadati smrtni udarac nama, bezvrijednim bićima.
Niste ni dirnuli milijarde kuna koje se slijevaju u političke stranke i u crkvu, a to su iznosi koji nadmašuju „uštede“ koje će donijeti mjere gore navedenog bogoljuba.
Ne znam kada je promijenjena ona stara narodna izreka da je zdravlje čovjekovo najveće bogatstvo. To su sada očito stranke i crkva.
Prve brinu o našem psihičkom stanju, a druge o duševnom. Financijsko ste nam vi riješili svojim genijalnim rješenjima.
Imam jedan prijedlog za vas, kao predsjednicu nečega što se zove Vlada nečega što se zove država Hrvatska.
S obzirom da ste odjednom prepoznali outsourcing kao rješenje svih problema, poslušajte me pa podnesite kolektivnu ostavku, a mi ćemo angažirate strane managere, platiti ih novcem koji ćemo uštediti na vama i sigurno ćemo se izvući iz problema u koje nas vi svakodnevno uvaljujete.
To je moj prijedlog, spasite Hrvatsku i vratite se u brloge iz kojih ste ispuzali da bi svakodnevno ponižavali građane Hrvatske. Siguran sam da postoji neki cirkus koji će vas uzeti, pa da podijelimo sa svijetom vaša klaunska umijeća, jer nama više niste nimalo smiješni.

S izrazitim nepoštovanjem,
Petar Ciganović

7 COMMENTS

  1. j..se njima, ko da oni to ne znaju. dok god imaju ovakav narod i ovakvu opoziciju bili bi ludi da nam ne gule kozu. di ces bolje, janje koje te moli kojli me, kolji

  2. daj ciganovicu kad si toliko veliki poznavatelj prilika u zdravstvu onda prije pisanja svojih tupavih kolumni procitaj sve sta je taj milinovic predlozio. i onda kometiraj sa stavom. a ne ti komentiras nesto sto su sve novine vec objavile.

  3. I Milinovića i Kosoricu i , i , i ,Frščića , i sve parazite i gmizavce sa političke scene treba izvritnjakati i strpati u prdekanu. 🙂

  4. dok vas šiba bićem vi govorite: ”Jače!”, ponovo birate da povećaju harače…

  5. Opet bravo Cigi! Svako slovo na mjestu, al ne boj se, nece na ovo niko odgovorit jer nemaju jednog argumenta da ti kažu da nisi u pravu. U pravu si, samo jos to ovih 98 posto debila oko nas treba shvatit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here