Home Vijesti PGŽ: Viškovo SDP-u za 50, Omišalj za 35 glasova!

PGŽ: Viškovo SDP-u za 50, Omišalj za 35 glasova!

55
0

U dramatičnom finišu izbora u Viškovu, pobjedu je odnijela SDP-ova kandidatkinja Sanja Udović koju je između dva kruga izbora podržao i PGS. Udović je od HDZ-ovog kandidata Duška Brkića bila bolja za svega 50-tak glasova čime su vladajući u Viškovu dobili izborni legitimitet i prolaznu ocjenu mještana za dosadašnju politiku koja je rezultirala županijskim deponijem na Marišćini. Po svemu sudeći slijedi još jedno formiranje velike koalicije SDP-HDZ-PGS u općinskom vijeću kojem će opoziciju činiti tek 6 od 18 vijećnika.

Antisparožićeva alijansa uspjela je u drugom pokušaju smijeniti jednog od najdugovječnijih općinskih načelnika u PGŽ Tomu Sparožića. Nova općinska načelnica biti će Mirela Ahmetović koja je dobila svega 35 glasova više!

Obilježje drugog kruga je i potop PGS-ovih načelnika diljem PGŽ pa je tako ta stranka nakon što je izgubila Jelenje, izgubila i Delnice, Kostrenu i Klanu, a njezin kandidat je poražen i u Matuljima. PGS je u županiji ostao samo na jednom načelniku, Dariju Vasiliću u Krku, čime se izjednačio s Akcijom mladih koja je večeras dobila svog prvog načelnika Alana Sankovića u Lovranu.

Previous articleObersnelu novi mandat s 18 posto glasova!
Next articleObersnel: Da su Riječani željeli promjene, izašli bi na birališta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here