Home Sport Pjacu novinar opet selio u Dinamo, on mu odgovorio: ‘Nije ni vrijeme...

Pjacu novinar opet selio u Dinamo, on mu odgovorio: ‘Nije ni vrijeme ni mjesto…’

175
0
maxresdefault 2024 06 06T185010.050
HNS podcast screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija trenutno se priprema u Rijeci za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Jedanaestog dana priprema na Rujevici održana je redovita press-konferencija na kojoj su svoja očekivanja i dojmove podijelili hrvatski reprezentativci iz SHNL-a, Marko Pjaca iz Rijeke i Martin Baturina iz Dinama.

Hrvatska protiv Portugala u posljednjoj pripremnoj utakmici

Hrvatska će u subotu gostovati kod Portugala u posljednjoj pripremnoj utakmici prije Eura. Utakmica će se odigrati na rasprodanom stadionu u Lisabonu pred 37.500 gledatelja, s početkom u 18:45. Hrvatska do sada nije imala mnogo uspjeha protiv Portugala, s jednim remijem i šest poraza iz sedam odigranih utakmica.

Pjaca zadovoljan pripremama

Marko Pjaca je na konferenciji izrazio zadovoljstvo dosadašnjim pripremama: “Mislim da možemo biti zadovoljni sa svime što smo do sada odradili. Prva prijateljska utakmica prošla je u dobrom tonu i nadamo se nastaviti tako. Portugal nam je zadnja provjera prije Eura. U prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, ali želimo ostaviti dobar dojam. To nam je sjajna prilika vidjeti što još možemo popraviti.”

Baturina o svom prvom nastupu i transferu

Martin Baturina se osvrnuo na svoj prvi nastup od prve minute u reprezentaciji: “Od početka je možda bilo malo treme, ali kasnije je sve super prošlo. Zahvalan sam izborniku na pruženoj prilici i mislim da sam se dobro snašao na novoj poziciji.”

Upitan o potencijalnom transferu i svojoj vrijednosti od 20 milijuna eura prema Transfermarktu, Baturina je rekao: “Trenutno sam jedino fokusiran na reprezentaciju i Europsko prvenstvo, a o transferu ćemo kada za to dođe vrijeme. Lijepo zvuči koliko vrijedim na Transfermarktu, ali vrijediš onoliko koliko te netko spreman platiti. Ne dopuštam da mi to previše ulazi u glavu, lijepo je vidjeti, ali ne utječe na mene.”

Pjaca impresioniran Perišićevim povratkom

Pjaca je komentirao svoj ekspresni povratak u reprezentaciju nakon dolaska u Rijeku: “Nisam očekivao da će ovo doći tako brzo. Nadao sam se da ću se dolaskom u Rijeku ponovo vratiti u krug reprezentacije, ali i mene je iznenadilo koliko je to brzo došlo.”

Također je pohvalio povratak Ivana Perišića nakon ozljede: “To je jako lijepa vijest za nas, nije se tako lako vratiti od takve ozljede. Tu je i mentalni aspekt uz fizički. Moram priznati da me na treningu impresionirao. Nisam vjerovao da se tako brzo može vratiti u punu formu.”

Baturina i Pjaca o budućim planovima

Na pitanje hoće li možda postati klupski suigrači sljedeće sezone, s obzirom na špekulacije o interesu Dinama za Pjacu, Pjaca je rekao: “Znao sam da je Martin odličan dečko i igrač, u to sam se uvjerio na okupljanjima reprezentacije, a što se tiče iduće sezone, nije ni vrijeme ni mjesto za te razgovore.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here