Home Vijesti Pobuna umirovljenika: Naše liste neće nositi Ljubo Jurčić!

Pobuna umirovljenika: Naše liste neće nositi Ljubo Jurčić!

1623
13

Trenutno su politički aktivne dvije umirovljeničke grupacije koje nose isto ime – Blok umirovljenici zajedno. Zbog toga su u žestokoj zavadi te jedni i drugi tvrde kako je riječ o gruboj političkoj podvali. I dok se jedan umirovljenički blok ponosi što će im nositelj lista na izborima biti Ljubo Jurčić, drugi blok za utorak je sazvao konferenciju za novinare kako bi priopćio da on nema nikakve veze s nekadašnjim SDP-ovim ministrom za gospodarstvo.

Jurčić je odabrao blok koji vodi Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika. U njemu su još Demokratska stranka umirovljenika, Akcija hrvatskih umirovljenika i Zagrebački umirovljenici.

Od prošlih lokalnih izbora Grujića mediji etiketiraju, iako on to odbacuje, kao HDZ-ova čovjeka jer zahvaljujući njegovoj stranci HDZ drži vlast u Zagrebačkoj županiji.

Njegov umirovljenički takmac, Zlatko Klarić, šef alternativnog bloka, naziva ga pak ‘otpadnikom SDP-a’. Prije deset godina Grujić je naime bio na stranačkoj listi SDP u Svetoj Nedelji.

U Klarićevom bloku osim njegove Akcije socijaldemokrata Hrvatske nalazi se još Stranka umirovljenika Hrvatske i Splitska stranka umirovljenika.

Klarićevci se sad pribojavaju da će ih na predstojećim parlamentarnim izborima – zbog istog blokovskog imena – birači pomiješati s Grujićevima i Jurčićem. Kako bi to izbjegli, odlučili su sutra u Zagrebu organizirati konferenciju za medije.

‘Naš blok nije niti uz SDP niti uz HDZ. Grujić je otpadnik SDP-a, sad im se pridružio i bivši SDP-ov ministar, a upravo je SDP prevario hrvatske umirovljenike’, kaže Klarić, dodajući kako će sve podrobno razjasniti na presici. (tportal)

Previous articleFOTOGALERIJA: Rijeka – Split
Next articleSuđenje Abdiću za Agrokomerc

13 COMMENTS

 1. IVANIŠ je dobro odabrao.G.Jurčić ima znanje za ekonomske probleme Hrvatske, ali nije političar, odnosno ne zna voditi
  bitku sa ljudima negativne selekcije. Riječ g.Jurčića može pomoći da g.Vasilić dođe u Sabor, ali kako drug Ivaniš unaprijed
  tvrdi da će podržati lijevu opciju (lažnu)u Saboru, onda je glas za PGS,glas za SDP. G.Jurčić naprosto pršti od rješenja
  ali će to njegovo znanje biti iskorišteno samo kao DUDA VARALICA. Takozvani umirovljenici su ovdje dekor isto tako kao i
  u Kukuriku koaliciji. Ova bura u čaši vode oko njih je samo još jedna smicalica SDP-a jer njima u 8.izbornoj jedinici trebaju
  svi mandati. Tako je valjda dogovoreno u američkoj ambasadi.

 2. GLAS ZA JURČIĆA JE GLAS ZA HDZ, KAO ŠTO JE I PGS VEĆ GODINAMA PRODUŽENA RUKA HDZ-A, REGIONALNA STRANKA KOJA SURAĐUJE SA DESNICOM POPUT GLVAŠEVOG HDSSB TE SA HSS-OM HSLAS-OM. TO ODAVNO VIŠE NIJE REGIONALNA STRANKA NITI IMA IKAKVE VEZE SA REGIONALIZMOM.
  TO JE PRAVA SLIKA IVANIŠEVOG PGS-A ČISTA DESNICA

 3. RIKO.TREBA TI PREVESTI:VOX POPULI. GLAS NARODA NIJE GLAS SDP-A, ili pak ne znaš čitati ili si pak fanatik sa
  crvenom krpom preko očiju.

 4. evo franjo definicije zas pgs: HDZ=SDP=PGS. Nedao bog da pgs dođe na lokalnu vlast, sa vama može biti samo gore.
  Preporučam vam Koaliciju PGS-HDSSB , nosizelj liste Branimir Glavaš a prvi na listi Nikola Ivaniš.
  Vaš državotvorni kvaziregionalizam riječkim regionalnim biračima se može samo gaditi

 5. Nisam znao da nas se svrstava ravnopravno uz bok sdp-u i hdz-u. Da smo 3 stranka u našoj regiji to je sasvim jasno (76 mandata), daleko ispred 4-tog. A i dosta smo na vlasti: 5 gradonačelnika i načelnika, 6 zamjenika načelnika, dosta predsjednika vijeća, treći klub po snazi u Gradskom vjeću Rijeke, i to sve u PGŽ-u. Koalicija s HDSSB-om je nemoguća, sa njima koaliraju u Slavoniji dvije stranke članice Kukuriku saveza. PGS-ov regionalizam nije državotvoran, jer takav ne postoji, PGS-ov regionalizam je europski, u kome su regije (Landeri, Regione, Staats…) dijelovi suverenih a ustavno nedjeljivih država, koje slobodno biraju regionalni parlament, regionalnu vladu i regionalnog poglavara. Tako ti je to Stevo, vjeruj mi, pošto ti to ne znaš.
  Što se tiče Jurčića i penzionera, što je postala “važna tema” od kada se gledaju rejtinzi stranaka, radi korisnika portala dajem vam informaciju : U 8 izbornoj jedinici na izbore izlazi koaliciona lista Primorsko-goranski savez (PGS) – Blok umirovljenici zajedno (BUZ) – sa nositeljem dr. Ljubom Jurčićem, a na listi na prvom mjestu nalazi se prof. Darijo Vasilić (predsjednik PGS-a), prema aktualnim anketama siguran saborski zastupnik u idućem mandatu. Zanimljivo je da se toliko komentira koalicija Jurčića i PGS-a s umirovljenicima, kao da nitko ne zna da su Hreljini umirovljenici bivši koalicioni partneri Ive Sanadera u Kukuriku koaliciji, pa je metaforički rečeno i Milanović nositelj jedne umirovljeničke liste. Vjerovatno će ih još biti što će razvodniti priču, a povjerenje građana će vjerujem dobiti dobri i realni programi i kvalitetni ljudi. Mi nudimo Ljubu Jurčića i Darija Vasilića, 10 točaka nacionalnog programa i 10 točaka regionalnog programa što je u tisućama primjeraka već podjeljeno građanima, da mogli što objektivnije izabrati. Koalicija PGS-BUZ-Jurčić je samo jedan od pretendenata na glasove birača u 8 izbornoj jedinici.
  Na koalicionoj listi PGS-BUZ-Jurčić Nikole Ivaniša neće biti, ja sam sada stranački aktivist, a u saboru sam proveo 12 godina boreći se za našu regiju, njene interese, socijalnu pravdu, podizanje razine zdravsvene zaštite, prava Otočana, prava Gorana itd… Sudjelujem sa zadovoljstvom u procesu obnove, podmlađivanja i jačanja PGS-a, jedine temeljito ustrojene i dobro organizirane regionalne stranke u Riječkoj regiji. Prema našem planu kruna prve faze te obnove su parlamentarni izbori 2011 i izbor našeg predsjednika Vasilića u Sabor.

 6. zanimljiva kombinacija. vasilić se u 8. jedinici unaprijed proglasio sdp-ovim satelitom do čega bi trebao doci glasovima umirovljenika koje je osnovao hdz. istovremeno ce u 7. jedinici glasovima pgs-a pokusati uci hdz-ov covjek – Lazar Gruić. moram priznati da ste dali novi doprinos teoriji i prakse političke trgovine zbog koje se hrvatima zgadila politika.

 7. nikola, ča ti ni više dosta foteljaških kombinacija? hss, hsls, hdssb, sdp, hdz, hsp (pgs s njima uredno koalira po gorskom kotaru). izgubili ste svaku svrhu i funkcionirate jedino i samo u interesu vlastite stranke i fotelje.

 8. I pod pretpostavkom da Vasilić uđe, što onda? Mlatit će praznu slamu ili će ostat doma kao što su već dosad radili neki zastupnici PGS-a ( Sušanj).

 9. da doktore Ivaniš u saboru ste se borili 12 godina za otočane Gorane ali ne i za Riječane. Dovoljno dobro pratim politiku i ne sječam se da ste ikad u saboru išta govorili u ime Rijeke, za interese Rijeke i za Rijeku. Očito prava na Krku su za vas bila urgentnija pitanja nego interesi Riječana.
  Žalosno za nekog tko je nekad bio čelnik Rids-a , da je potpuno zaboravio svoj grad u 12 godina boravka u saboru

 10. Zar je Ivaniš bio u Saboru? Ne sjećam se niti jednog njegovog nastupa.
  A hvalite se, gosp. Ivaniš da ste u Saboru proveli 12 godina!!!
  Pretužno!
  hvalite se gosp Ivaniš sa brojem vijećnika, gradonačelnika i načelnika koji su “vaši”. Pa vi ste običan politički trgovac zbog kojih mi se politika gadi. Oni koji misle da je dobar političar onaj koji se zna proguziti za položaj o politici ne zna ništa. To je politikantstvo. Koga predstavlja Ivaniš? Riječane? Otočane? Gorane? Sve zajedno??? Ma nikoga osim sebe.
  Treba nešto ostaviti i sinu, zar ne, gosp. Ivaniš?
  12 godina u Saboru, neki i 20 godina, svi iz našeg grada, svi naplaćeni i preplaćeni, a Rijeka u najgoroj situaciji u povijesti.
  Bombardiranja su nanijela manje štete.

 11. ej, dosta je bilo, mala korekcija – Bombardiranja BI nanijela manje štete…., a već kada se o pomlađivanju kadrova radi…interesantno tko je ušao u zadnji savjet mladih grada Rijeke….- eto linka: – http://www.rijeka.hr/ClanoviSavjetaMladih . Ako netko ne može otvoriti link , pod brojem 2. je upisano ime VIKTOR Ivaniš. Interesantno, značajno i znakovito – sva prića pod brojem 6. pada u vodu; osim ako se SINDROM KIM IL SUNGA ne tretira kao pozizivni pomak u razvoja određene stranke, a stranke općenito su regisrirane da pridonesu razvoju sredine gdje dejstvuju.
  I još jedna novosti, gospodin drug pod rednim brojem 6.(ako je to uopće On, budući u javnim medijima nismo još ČULI i/ili PROČITALI da se dotični sa tim imenom i prezimenom odriče prava da se uvrsti na kandidacijske liste) neće ga biti na listi. Pa teoretski je i to moguće, budući da, pun taštine, ne može podnijeti da nije nositelj ili redni broj 1 ! Ima toga još; za sada je dovoljno…:
  Rekapitulacija:
  1- Tvrdnja -“Sudjelujem sa zadovoljstvom u procesu obnove, podmlađivanja i jačanja pegeess-a” – novi kadar SIN – KIM IL SUNG II, II ili IV. A nakon njega unuk, prasunuk, čukununuk, itd..
  2 – Tvrdnja – “Na koalicionoj listi pegeess-guz-Jure, N. I. neće biti, ja sam sada stranački aktivist” – pada u vodi kada tko piše ove riječi je sadašnji POLITIČKI TAJNIK stranke, iliga svojedobno POLITIČKI KOMESAR koji je imao neke ovlasti veće od predsjednika stranke. Ako i pogledamo takav rad stranke, politički komesar je UVIJEK prisutan, predsjednik RIJETKO pustimo sadašnje predizborne aktivnosti; činnjenica je da g. predsjednika stranke NEMA NI ZA LIJEKA, osim u gradu krku, gdje je gradonačelnik već 12 godina.
  Je li dosta tamburanja po praznoj slami g. broj 6 ???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here