Home Vijesti Počelo suđenje slovenskom Arkanu

Počelo suđenje slovenskom Arkanu

939
0

Čitanjem optužnice USKOK-a sročene na pune 33 stranice danas je na Županijskom sudu u Rijeci započelo suđenje velikoj narko skupini na čelu s kontroverznim slovenskim kriminalcem, Kristijanom Kamenikom (37) zvanim Slovenski Arkan. Zbog Kamenika se na riječkom sudu pojavio veliki broj slovenskih novinara i fotoreportera koji kažu kako je svojim osebujnim životom i ponašanjem konstantno punio tamošnje crne kronike.

Trenutno mu je u tijeku već treće ponovljeno suđenje za četverostruko ubojstvo, a kao zanimljivu činjenicu o njemu ističu i brak s zgodnom slovenskom turbo-folk pjevačicom Mašom Mediki zbog čega je i dobio nadimak Arkan.

Kamenik se na riječkom sudu, odnosno zatvoru našao u proljeće prošle godine zajedno s još 12-ero optuženih zbog optužbi da je s drugooptuženim kumom Marijanom Sjurjanom i bugarskim poznanikom Ivaylom Aleksandrovom organizirao mrežu dilera heroina na području Rijeke.

Nabavljao je drodu i organizirao prebacivanje u Rijeku u kojoj je Bugar prepakiravao pošiljke, a Surjan razgranao mrežu kvartovskih dilera. Skupina je “radila” oko godinu dana, a razbijena u velikoj akciji kodnog imena “Briškula”.

Nakon čitanja optužnice svi osim petooptuženoga Samela Šehića izjavili su da se ne osjećaju krivima. Sutkinja Ika Šarić koja rukovodi suđenjem raspravu je započela čitanjem brojnih zapisnika o uhićenjima okrivljenih i pretragama, te drugim policijskim radnjama.

Prethodno je Kamenikov odvjetnički tim zatražio izdvajanje tajno snimljenih razgovora preko mobitele koji su imali brojeve BIH operatera tvrdeći da se radi i protuzakonitim dokazima. Vijeće će o tom prijedlogu odlučiti naknadno. Suđenje se nastavlja. (jutarnji.hr)

Previous articleVIDEO: Press konferencija iza utakmice
Next articleEkskluzivna promocija albuma ‘Hello!’ u Stereu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here