Home Vijesti Policija spriječila likvidaciju u Rijeci!

Policija spriječila likvidaciju u Rijeci!

1152
0

Specijalci i vojna policija u Opatiji i Zagrebu su uhitili dvije osobe koje su ovih dana navodno pripremale ubojstvo u krugu osoba povezanih s ljudima iz borilačkih sportova i zaštitara. Unutar 24 do 48 sati u Rijeci se trebalo dogoditi teško ubojstvo, likvidacija jedne ili više osoba!  To je munjevitom akcijom spriječila riječka policija, koja na tom slučaju radi već duže vrijeme.

Naime, u začetku je postojala je inicijalna informacija da se priprema neko veće kazneno djelo, no konačni obrisi te priče zaokruženi su u noći od utorka na srijedu kada se navodno saznao i dan likvidacije.

Uslijedila je munjevita protuakcija policije – informacija je iz neslužbenih, ali dobro informiranih krugova.

Novi list je to saznao istražujući i povezivajući nekoliko događaja koji su se u srijedu ujutro dogodili u Opatiji i Zagrebu.

Radi se o najmanje dvjema policijskim akcijama, no moguće je da ih je bilo još.

U jednoj su sudjelovali riječki specijalci, odnosno interventna policija, koja je izvela uhićenje na opatijskoj tržnici.

Drugo uhićenje odigralo se u Zagrebu u krugu jednog vojnog objekta i u njemu sudjelovala i vojna policija.

Ubojstvo je navodno planirano i pripremano u krugu osoba što se povezuju s ljudima iz borilačkih sportova, redara u klubovima i zaštitara.

Novi list još nije uspio doznati tko je bio meta pripremnog zločina, kao i način i mjesto potencijalnog zločina, osim da se radi o širem riječkom području.

U kuloarima se spominje čak i mogućnost podmetanja bombe pod automobil. Uhićene su najmanje dvije osobe, a čini se da je krug osumnjičenih i veći, pa su moguća i nova uhićenja.

O uhićenju na opatijskoj tržnici doznalo se od nekoliko svjedoka koji su opisali vrlo brzu i efikasnu akciju specijalaca koji su u blizini tamošnjeg kafića zaskočili nekoliko osoba.

Po izjavama svjedoka, na koncu se ispostavilo da je cilj te akcije bila zapravo samo jedna osoba i ona je odvedena u policijskom automobilu.

I način uhićenja govori da se vjerojatno radilo o osobi za koju je postojala mogućnost aktivnog otpora, s obzirom da se sumnjalo da je bila naoružana.

Riječka policija još ne želi dati nikakva šira objašnjenja jer je istražni dio još u tijeku. Potvrdili su samo da je točno da je iz Opatije jedna osoba privedena uz pomoć djelatnika interventne jedinice policije i da je uhićenje izvedeno bez problema.

Rekli su da će šire objašnjenje te akcije dati čim to više ne bude smetalo osnovnoj istrazi.

Za sada se pouzdano ne zna tko je uhićeni, ali po nekim informacijama moguće je da je to netko iz krugova ljudi aktivnih u borilačkim sportovima, zaštitara i redara u noćnim klubovima.

Nešto konkretnije zna se o događaju u Zagrebu. Od naših zagrebačkih izvora saznali smo da je tamo u sličnoj akciji kao i u Opatiji uhićen Riječanin Ivan Filipović, trener hrvatske juniorske boksačke reprezentacije.

Filipović je navodno bio na pripremama reprezentacije u krugu vojnog učilišta u Zagrebu pa je u uhićenju sudjelovala i Vojna policija koja ga je potom predala civilnoj policiji.

Navodno je to uhićenje zatražila riječka policija, a Filipovića se povezuje s grupom koja je u Rijeci pripremala kaznena djela, čak i likvidaciju. Isti izvori kažu da je u tijeku dana Filipović već policijskim vozilom iz Zagreba prebačen u Rijeku.

Još se ne zna tko je trebao biti žrtva, jedino se zna da se to trebalo odigrati u srijedu ioi četvrtak, zato je policija promptno reagirala.

Kako policija i istražni organi za sada ne mogu dati više informacija, nemoguće je znati koja je točno bila uloga Ivana Filipovića, no neke naznake ukazuju da bi on mogao biti važna osoba u osumnjičenom krugu.

Krugovi bliski istrazi tvrde da uhićenja u Rijeci i Zagrebu nemaju veze s ubojstvom Ivane Hodak. Slučajevi su se samo povezali vremenskom blizinom.

Za razliku od zagrebačkog slučaja, u riječkom je srećom likvidacija spriječena na vrijeme. Sreća je da je policija uspjela doći do pravih informacija dok je zločin još pripreman.

Vrijeme ove policijske akcije očito je odredila informacija da se likvidacija pripremala u roku od 48 sati, piše Novi list.

Previous articleTamara Ecclestone protiv krzna
Next articleJadranska liga: Mornar BS – Primorje EB 10:10

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here