Home Kolumne PRESSING: Komadina gubi i Županiju

PRESSING: Komadina gubi i Županiju

3921
0
komadinaobijovanovic
Piše: Giancarlo KRAVAR

Nezajažljive ambicije župana PGŽ Zlatka Komadine da postane predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske, pa i hrvatski premijer, obile su mu se o glavu. Ne samo da nije izabran za šefa SDP-a, već Zoran Milanović priprema konačni obračun s Komadinom i njegovim ljudima.

Zoran je Komadina svojim nepromišljenim postupcima doveo u pitanje ponovni dolazak SDP-a na vlast. Iako bi lijeva opcija bila bolja za Hrvatsku. Kao prvo, Komadina je izgubio u Rijeci. Hrvatska demokratska zajednica je tajno kupila Novi list, tako da će se slika javnosti u Rijeci znatno promijeniti. Mr.sc. Vojko Obersnel je pobijedio Komadinu.

Obi je oduvijek bio za Milanovića, baš kao i Željko Jovanović. Jovanović je najpopularniji političar u PGŽ. On je i osvojio najviše glasova na izborima za hrvatski sabor. U SDP-u se može očekivati da će doći do elegantnog micanja kadrova. Komadina će najvjerojatnije ostati župan, ali bez nekog većeg utjecaja. A pogotovo neće imati utjecaj na novine. I to je dobro za demokraciju u Rijeci i PGŽ. Obersnel i Željko Jovanović pobjednička su kombinacija za Rijeku.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Rijeka danas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here