Home Vijesti Rebalans u znaku novih troškova za Galeb

Rebalans u znaku novih troškova za Galeb

1248
0

galeb301Većinom glasova SDP-ove koalicije danas je prihvaćen rebalans gradskog proračuna kojim je on do kraja godine smanjen za 32,9 milijuna kuna. Protiv su bili vijećnici HDZ-a, Laburista, Liste za Rijeku i PGS-a koji su svi od reda ukazivali na katstrofalne gospodarske trendove u gradu za koju je po njima suodgovorna i gradska vlast na čelu s gradonačelnikom.

Najzanimljivija rasprava povela se o M/B Galeb za kojeg je rebalansom određeno još 423.000 kn u odnosu na prethodno planiranih 851.000 kuna za 2012. U raspravi je vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić primijetio kako su u gradu vjerojatno planirali da će Galeb u drugoj polovici godine biti podmornica budući da u prvom proračunu za 2012. nisu bili predviđeni troškovi veza, agenture, špedicije i zapovjedništva za drugu polovicu godine. Vijećnica HSU-a Ljiljana Cvjetović smatra da su troškovi za Galeb visoki i da bi ga konačno trebalo privesti svrsi i popraviti u 3.maju dok se vijećnik PGS-a Nikola Ivaniš još jednom založio za vađenje broda na suho budući da nema stručnjaka koji više misli da je izvediv projekt revitalizacije Galeba u plovećem obliku. Vijećnica HDZ-a Tea Čaljkušić Mance požalila se kako brod sada izgleda jezivo, a vijećnik Liste za Rijeku Livio Defranza ironično predložio da se veliki putni troškovi gradonačelnika Obersnel riješe po uzoru na druga Tita pa da i Obersnel preuredi brod za svoja putovanja po prijateljskim gradovima.

Gradonačelnik Obersnel im je poruči da budu strpljivi i da će projekt Galeb biti realiziran kao i svi ostali projekti koje je obećavao. (rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here