Home Vijesti Reuters: Odluka o LNG terminalu na Krku vjerojatno tek 2013.

Reuters: Odluka o LNG terminalu na Krku vjerojatno tek 2013.

829
2

Konačna odluka o ulaganju u projekt gradnje terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Hrvatskoj vjerojatno neće biti donesena prije 2013. godine, izjavio je danas jedan izvor, dobro upoznat s projektom.

 “Malo je vjerojatno da će konačna odluka o tome ulaganju biti donesena prije 2013. godine”, izjavio je za novinsku agenciju Reuters izvor blizak projektu. Po prvobitnim planovima ta je odluka trebala biti donesena sljedeće godine. Zbog novog bi roka mogao kasniti početak radova na milijardu dolara vrijednom terminalu na otoku Krku, za koji su se četiri inozemne energetske tvrtke nadale da će biti otvoren 2014. godine, navodi se u vijesti Reutersa.

U konzorciju za gradnju LNG terminala na Krku sudjeluju četiri inozemne energetske kompanije – njemački E.On-Ruhrgas, austrijski OMV, francuski Total, te slovenski Geoplin, dok je 25 posto vlasničkog udjela rezervirano za hrvatske partnere.

Hrvatska elektroprivreda i Plinacro u konzorcij bi se, prema preporuci Vlade, uključile kroz društvo LNG Hrvatska, a s ciljem stjecanja 11 posto udjela u društvu Adria LNG. Ina, koja bi u Adria LNG-u imala 14 postotni udio, samostalno pregovara o ulasku u taj konzorcij i zatražila je due diligence.
(hina/poslovni dnevnik)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here