Home Sport Riječani na Olimpijadi: Miholjević starta prvi

Riječani na Olimpijadi: Miholjević starta prvi

3186
3

Biciklist Vladimir Miholjević bit će među prvim hrvatskim sportašima koji će na olimpijskim borilištima u Pekingu nastupiti već prvi dan, 9. kolovoza i to u sportovima u kojima Hrvatska nikad nije imala predstavnike na Olimpijskim igrama.

Ponajbolji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević nastupit će u cestovnoj utrci, za koju 34-godišnji Riječanin tvrdi da je zapravo brdska.

“Mislim da će to biti jedna od najtežih staza koju sam ikad odvozio, ne samo zbog iznimno teške konfiguracije već i zbog nevjerovatne vlage, te nečistoga zraka. Znam da su organizatori činili sve da poprave zrak u Pekingu, no nakon današnjeg treninga svi su se vozači žalili na disanje. UzA sve te probleme, staza je paklena.

Vozit ćemo sedam sati i to ukrug, a usponi čine čak 11 kilometara ili bolje rečeno, treba se popeti na planinu od 3000 metara. Moj kandidat za pobjedu je Španjolac Alejandro Valverde, a svaki od pet španjolskih vozača može do zlata. Među favoritima je i Talijan Paolo Bettini, a ja ću pokušati dati svoj maksimum i završiti među prvih tridesetak”, kazao je Miholjević, koji će sa Matijom Kvasinom i Radoslavom Roginom ući u povijest kao prvi hrvatski biciklisti na Olimpijskim igrama.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here