Home Vijesti Riječki SDP protiv Vlade

Riječki SDP protiv Vlade

1098
0

sdpRiječki gradski odbor SDP-a jednoglasno je odlučio da od saborskih zastupnika SDP-a s područja Rijeke i šire, iz Primorsko-goranske županije, zatraži da ne glasaju za donošenje Zakona o regionalnom razvoju i Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave na sjednici Sabora.

Ova je informacija zasad neslužbena, ali predsjednik riječkoga SDP-a i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u nekoliko je navrata javno govorio o štetnosti tih zakona za jedinice lokalne samouprave. Na posljednjoj redovitoj konferenciji za novinstvo prošlog tjedna istaknuo je da će Zakon o porezu na dohodak znatno smanjiti prihode općina i gradova te predložio da im se putem zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave nadoknadi dio tih prihoda.

Obersnel je upozorio da su smanjenja prihoda u proračunima općina i gradova, zbog primjene novih zakonskih odredbi, između sedam i deset posto, a da u Rijeci dosežu 50 milijuna kuna. “Nitko nije protiv toga da građani zahvaljujući izmjenama poreznih zakona primaju veće plaće, ali u konačnici oni će biti na gubitku jer će neke gradske usluge morati plaćati više, a bez nekih usluga će ostati”, kazao je tada Obersnel.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here