Home Mozaik Riječko kazalište odustalo od festivala zbog 4.000 kn!

Riječko kazalište odustalo od festivala zbog 4.000 kn!

216
0

Andrea-Slama-Dean-KrivačićIako je odabrana među 18 predstava za tradicionalni festival od 13. do 21. svibnja, riječka dvojezična bajka neće putovati u Županju jer HNK Ivan Zajc nema 4.400 kuna!

Izbornik Enes Kišević uvrstio je predstavu ‘Dugonja, Trbonja, Vidonja / Spillo, Ciccio, Falco’ HNK-a Ivana pl. Zajca u program 23. Festivala glumca što se od 13. do 21. svibnja održava u Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru. Riječ je o predstavi u režiji Renate Carole Gatice, u kojoj na talijanskom i hrvatskom jeziku glume Dean Krivačić, Anton Plešić, Nina Sabo, Denis Brižić, Andrea Slama i Lucio Slama. Zamjenik intendanta Marin Blažević koji je donio odluku o odustanku od gostovanja na festivalu sve opravdava besparicom.

Glumac Talijanske drame Lucio Slama je ogorčen ovom odlukom.

– Kao razlog nam je navedeno da se sredstva ne mogu trošiti izvan financijskih planova. HDDU kao organizator Festivala glumca ostao je bez dijela sredstava, pa bi riječki HNK trebao pokriti 4.483 kune, dok veći dio sredstava osigurava organizator. Vezano uz to, obratio sam se gradonačelniku Rijeke i Talijanskoj uniji ali još nisam dobio odgovor. v.d. ravnatelja Talijanske drame Giuseppe Nicodemo bio je spreman pomoći iz sredstava Talijanske drame ali je rečeno da riječki HNK još nije dobio novac ni za Talijansku dramu. Žao mi je što ove godine na Festivalu glumca nećemo predstavljati Rijeku, baš sada kad je pobijedila u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture – zaključuje Slama.

Previous articleOnečišćenje mora kod Kostrene, Ina obećala sanaciju
Next articleMatjaž Kek uoči Istre 1961: Plemenita ideja koja se izdiže iznad utakmice (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here