Home Vijesti Ruski vojnici jurili na ukrajinske položaje motociklima, Ukrajinci odbili napad

Ruski vojnici jurili na ukrajinske položaje motociklima, Ukrajinci odbili napad

105
0
ruski1

U prvih nekoliko godina sukoba na Ukrajinskom frontu, ruski vojnici su suočeni s izazovima zamjetnih gubitaka u borbenim vozilima. Analitičar Forbesa David Axe ističe da su Rusi, suočeni s gotovo 15.000 izgubljenih borbenih vozila, prepoznali potrebu za promjenom taktike. Proizvodnja novih vozila nije mogla pratiti tempo gubitaka, stvarajući izazov za održavanje snaga.

Alternativna sredstva prijevoza: Kamioni, golf-kolica i motocikli

U trećoj godini rata, ruske snage su se okrenule alternativnim sredstvima prijevoza. Umjesto teških oklopnih vozila, počeli su koristiti kamione, otvorena vozila nalik na golf-kolica, pa čak i motocikle. Iako se ova vozila čine ranjivima, ruski vojnici ih dalje koriste.

Motocikli kao brze, ali ranjive jedinice

Analize pokazuju da su motocikli postali sve prisutniji na ratištu. Unatoč nedostacima u zaštiti, ruske snage ih koriste kao brze, pokretne jedinice, posebno u izviđanju i dostavi. Međutim, nedostatak zaštite čini ih ranjivima na ukrajinske protunapade. Primjerice, ukrajinska 92. jurišna brigada je odbila napad ruskih trupa na motociklima pored Bahmuta, dok je 79. brigada uništila osam motocikala tijekom ruskog napada na Novomihailivku.

Ruski vojnici i dalje vjeruju u učinkovitost motocikala

Unatoč tim gubicima, pojedine ruske jedinice i dalje vjeruju u učinkovitost motocikala u borbi. Bataljun Zarja ruske 123. motorizirane brigade ističe brzinu i manju primjetnost motocikala u usporedbi s težim oklopnim vozilima. Rusi također nadograđuju svoje motocikle kako bi se prilagodili novim izazovima, uključujući prijetnju FPV dronova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here