Home Najnovije Šimić: Linić mi je obećao pomoć ako pobjedi SDP!

Šimić: Linić mi je obećao pomoć ako pobjedi SDP!

380
1

Odbjegli riječki liječnik Ognjen Šimić, koji je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog korupcije, dao je ekskluzivni intervju Hrvatskoj televiziji.

Šimić je utočište našao u rodnom Sarajevu, s njim je, na padinama Trebevića, razgovarao naš novinar Dragan Nikolić.  

Dr. Šimić za sve što mu se dogodilo optužuje Iku Šarić, USKOK i politički vrh, jer je, poručuje, žrtvovan kako bi država pred Bruxellesom dokazala predanost borbi protiv korupcije. 

Mene su u Hrvatsku pozvali političari, tvrdi Šimić. Onda je gradonačelnik bio Linić. Kad mi se sve ovo dogodilo, ja sam obavio razgovore s njima. I što je nevjerojatno, rekli su mi da će mi pomoći ako pobijedi SDP. Tako da sam se ja, koji sam na neki način desničar, mada je sve skupa smiješno, molio da pobijedi Zoran Milanović, kako bi mi pomogli. To je u Hrvatskoj apsolutno moguće, istaknuo je odbjegli kirurg. 

Ne kaje se jer, tvrdi, nema se za što kajati. On je pred sobom čist. Tko god noću dežura i operira 12 sati i svoj život upropaštava da nekom drugom da život, to je za mene najveći stupanj moralnosti, istaknuo je Šimić. 

Ne bježi, naglasio je i danas, od hrvatskog pravosuđa, već spašava svoj život, jer, kaže, da se vratio u riječku Via Romu teško bolestan ne bi preživio ondje dulje od četiri mjeseca. Imam 53 godine i bolestan sam. Meni treba, po mojoj procjeni, još 4 godine, da mi dvoje najstarije djece završi fakultet i onda oni mogu pomagat dvoje mlađih, rekao je dr. Šimić.

Ističe kako vjeruje da su ga hrvatske vlasti pustile da pobjegne preko granice jer da su ga željeli zaustaviti – zaustavili bi ga. Pa čujte, ja imam izuzetno visoko mišljenje o hrvatskoj policiji. To su vam vučjaci. Da su oni htjeli da ja ostanem u Hrvatskoj, nema šanse da bih ja izašao iz Hrvatske, tvrdi.

Pravomoćnu presudu Vrhovnog suda čekat će u glavnom gradu BiH. Bude li kriv, ali uz manju kaznu, voljan je vratiti se u Hrvatsku i služiti kaznu u kaznionici otvorenog tipa, poput Lipovice ili Valture.  (HRT; foto: javno.com)

1 COMMENT

  1. Ma govno jedno bezobrazno baš me zanima što će još izmislit. Svi su krivi samo je on nevin. Da je kako treba i uistinu nevin ostao bi u hrvatskoj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here