Home Sport Šivolija nokautom u drugo kolo

Šivolija nokautom u drugo kolo

2643
0

Boksač iz Omišlja s otoka Krka poslao je desni kroše u bradu nesretnog Tavuija. Suparnik je teturao kao pijan po ringu osam sekundi i – pao. Bio je to kraj susreta u kojem je Šivolija bio superioran od početka do – prekida. U prvoj rundi 4-1, pa 11-2 poslije druge i opisani kraj… Višak centimetara i duže ruke, uz tehniku i snaga udarca (dakle sve!), bile su prednosti našeg boksača.

– Osjetio sam bradu na ruci, mislio sam da nije tako snažan udarac. Nisam išao na takav završetak, nije to moj stil. Mislim, međutim, da se mogao dignuti, da je zdravstvena služba sve malo izdramatizirala… Prvi put mi se tako nešto dogodilo. Ostao sam malo šokiran, nije ugodno, govorio je Šivolija poslije meča.

A onda malo o boksu, suparnik je praktički bio osuđen na – predaju. Šivolija kaže da se želio više razboksati, žali što meč nije trajao do – kraja.

– Dobro sam odradio posao, maksimalno koncentriran, bez obzira na vrijednost suparnika. Uvijek može zalutati neka šaka… Treneri Živković i Mijić savjetovali su mi da ne žurim, govorio je Šivolija.

A Šivolija u četvrtak neće boksati protiv Atojeva iz Uzbekistana, svjetskog prvaka iz Los Angelesa, jer svladao ga je Tadžikistanac Kurbanov (11-3).

– Atojev me pobijedio u Los Angelesu u četvrtfinalu 17-5 i puno draži mi je drugi suparnik, rekao je Šivolija.

A trener Mijić tvrdi:

– Psihološki je puno bolje što na drugoj strani neće biti Atojeva. Iako je Kurbanov dobar boksač. Udara dosta dobro direktom, drži distancu. Prema stilu je sličan Šivoliji, zato će Mario morati biti mudriji i pametniji da bi pobijedio.

Zadovoljan i trener Živković

Zadovoljan je bio i trener Ive Živković, Riječanin koji je 35 godina u trenerskim vodama, radio sa Šivolijom od prvih dana.

Mario je plasirao desetak aperkata, a onda ga je dotukao udarcem u bradu. Počelo je dobro, moglo nije bolje, Mario je u dobroj formi, spreman za svakog suparnika.

Šivolijin suparnik onesviješten završio u bolnici

Farani Tavui, samoanski boksač u poluteškoj kategoriji, kojeg je u meču prvog kola OI nokautirao naš Mario Šivolija, u nesvjesnom je stanju prebačen u bolnicu. Sada je u redu.

Organizatori boksačkog turnira izrazito su se zabrinuli za Samoančevo zdravlje nakon što ga je Hrvat serijom udaraca uzdrmao na početku treće runde. Sudac je prekinuo dvoboj, a nesretni se boksač potom onesvijestio i iz dvorane su ga iznijeli na nosilima, bez svijesti.

Povratio ju je, na sreću, u bolnici i sada se nalazi u stabilnom stanju, izvan opasnosti. Tako je izjavio predsjednik Medicinskog odbora Međunarodne amaterske boksačke federacije Charles Butler.
Tavui će ostati u bolnici na detaljnim pregledima, da bi se sa stopostotnom sigurnošću mogle prevenirati sve potencijalne opasnosti od težih oštećenja mozga. (Jutarnji.hr)

Previous articleIzgorio Bijou bar u Lovranu
Next articleBiciklizam: Miholjević odustao

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here