Home Vijesti VIDEO: Smrdi li smeće zbog bazena?

VIDEO: Smrdi li smeće zbog bazena?

1649
6

Članovi predsjedništva Liste za Rijeku Slobodan Milošević, Zlatko Moranjak i Predrag Miletić izvijestili su danas javnost kako su preko zastupnika EFA-e u EU parlamentu o problemu smetlišta Viševac i Marišćina te smrada koji se tjednima širi Kvarnerom izvjestili i EU komisiju. ‘Za razliku od riječkog gradonačelnika, mi stanovnike Viškova smatramo svojim sugrađanima i stanovnicima istog grada bez obzira na administrativne granice. Granice su prvenstveno u nečijim glavama, a mi ovaj problem moramo rješavati zajedno.’, istaknuli su na pressici.


Slobodan Milošević, Zlatko Moranjak i Predrag Miletić

‘Odgovornost za nastalo stanje ponajviše je na dugogodišnjoj neodgovornoj politici u zbrinjavanju otpada kojom se probleme beskonačno pokušavalo odlagati u budućnost. Grad Rijeka je tako 2007. godine odlukom gradonačelnika Obersnela 22,3 milijuna kuna umjesto namjenski u sanaciju odlagališta nenamjenski i protuzakonito preusmjerio u dovršetak bazena. Ovu nepravilnost je utvrdila i Državna revizija ali Grad Rijeka do danas utrošena sredstva nije vratio. Danas se pokazuje da tako neodgovorno raspolaganje sredstvima počelo ugrožavati zdravlje naših sugrađana. Istovremeno, gradonačelnik Rijeke posljednjim izjavama pokazuje kako gubi vezu s realnošću umišljajući da je postao gradonačelnik Baltazargrada pa umjesto realnih rješenja građanima obećava nekakav čudesni stroj za uklanjanje smrada.’, poručuju iz Liste za Rijeku u kojoj smatraju kako su problemi počeli izmišljanjem, a zatim i sprovođenjem tzv. 0-te faze projekta Marišćina.

‘Iz toga se može zaključiti da nije bilo novaca za prvu fazu, pa je izmišljena nulta faza koja nikad nije ni trebala postojati. U praksi, 0 faza je baliranje smeća te njegovo prebacivanje s jedne lokacije (gdje je napravljen nesumnjivi ekocid) na drugu, nekoliko kilometara dalje gdje je u tijeku još veći ekocid s moguće još dalekosežnijim posljedicama.'(sp)

6 COMMENTS

  1. bravo Lista, tako se politički djeluje, samo jedini je problem što nemate kome podastrijeti svoje dokaze, dok se stoka probudi ošla baba.
    Zar ne bi protiv Vojka zbog tih 22 milijuna mogla biti podignuta i neka kaznena prijava?

    Koliko nas je ono došao Bazen, 60 milijuna eura, ko Allianz arena? BRAVO VOJKOOOO!!!!

  2. 100 keki? al imaš pravo, vrijedilo je svakog eurocenta, zato sad u ovim odličnim uvjetima niti jedan plivač Primorja nije uspio isplivati A normu, a nekad smo bili u prvom redu za medalje, sigurno nema veze s činjenicom da su se dobro uhljebili umjesto da treniraju mlade, al nek je on nama tu, i svih 700 milijuna kuna utrošenih, a za bolnicu žicamo okolo 50 milijuna, želježnicu žicamo 30 da napravimo kolodvor, eto da je na bazenu pola novaca utrošeno na neke opće gradske javne potrebe mogli smo riještit 5 projekata po 60 milijuna kuna, al ne, sve satrat u apsolutno nepotreban projekt samo da bi se opralo par milijuna za financiranje kampanje

  3. Trebalo bi podignuti prijavu . Prijava se podigla i protiv Tržnica pa je Mato Arlović sve stopirao.Bez obzira na to treba opet.

  4. prijava je podignuta prosle godine. u drzavnom odvjetnistvu se prave da ne postoji. to je drzavna sluzba, a prijavljeni je na vlasti.

  5. Kad bi poštovani gradonačelnik Obersnel ovisio o glasvima Viškovljana i sanacija Viševaca i izgradnja pristupnih cesta bila bi brža, a ovako on Riječanima svojim glasačima osigurava ipak redovito odvoz smeća što oni očito honoriraju na izborima. To mu omogućava da opravdane kritike prikaže kao politikanstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here