Home Sport Stjepan Radeljić ipak neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, izabrao je susjednu BiH

Stjepan Radeljić ipak neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, izabrao je susjednu BiH

191
0
stjepan radeljic

Stjepan Radeljić (26) je otkriće sezone u hrvatskom nogometu. Dolaskom u Rijeku iz moldavskog Šerifa ovog ljeta, donio je sa sobom iskustvo igranja Lige prvaka, iako nije uvijek bio stalni član prvog tima. No, strpljenje mu se isplatilo. Nakon što je u prvom dijelu sezone bio u sjeni iskusnijih igrača poput Emira Dilavera i Mateja Mitrovića, drugi dio sezone donio mu je priliku koju je sjajno iskoristio.

Uz izostanke konkurenata zbog ozljeda i sjajne nastupe, Radeljić je postao neizostavan dio momčadi Rijeke. Njegove impresivne igre nisu prošle nezapaženo, čak se spominjao i kao potencijalni kandidat za poziv u hrvatsku reprezentaciju. Međutim, umjesto toga, odlučio je zaigrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, zemlju iz koje potječe.

Iako je rođen u Novoj Biloj u BiH, Radeljić je u mlađim kategorijama nastupao za reprezentaciju Hrvatske. Svoj nogometni put gradio je kroz klubove poput Zrinjskog, Stuttgarta II, NK Osijeka II, Širokog Brijega i Šerifa. Prema procjeni Transfermarkta, njegova vrijednost iznosi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, već je najavio njegov poziv za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju.

U ovoj sezoni, Radeljić je za Rijeku odigrao 32 utakmice, postigavši jedan gol i upisavši jednu asistenciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here