Home Mozaik Tjedan suvremenog českog filma: Počasti se filmom!

Tjedan suvremenog českog filma: Počasti se filmom!

640
0

Art kino Croatia ponovno nam donosi Tjedan suvremenog češkog filma, na repertoaru od 16. do 21. listopada 2014. Program otvara film Alice Nellis „Revival“; glazbena komedija o dogodovštinama četvorice (starih) rockera … Slijedi krimi komedija „Krasno“ Ondreja Sokola, drama „Medeni mjesec“ Jana Hrebejka, obiteljska komedija „Idemo na more“ Jiri-ja Madla; drama s elementima komedije „Pokvarenjaci“ Romana Kasparovskog. Tjedan zaključuje romantična drama „Krila Božića“ Karin Babinske, u kojoj jednu od uloga tumači i Vica Kerekeš, koja je bila gošća Tjedna suvremenog češkog filma 2012. Godine u Rijeci.
Ako se baš ne odlučite počastiti sa svih 6 filmova u ovom „Tjednu…“, krenite u avanturu – izaberite neki nasumce i opet nećete pogriješiti. Svi su filmovi vrsni predstavnici(suvremene) češke kinematografije; a to znači s puno gorko – slatkih situacija, izvrsno profiliranih likova koji (ne) uspješno jezde kroz „velike“ drame svojih malih prizemnih svakodnevica. Ispričane visokom razinom filmskog jezika, tečno i naizgled lagano, ali neizbježno medijski kompleksno i sveobuhvatno. Nasmijat će vas ali i natjerati, uz grop u želucu, da i razmislite. O sebi. Društvu. Životu…
Tjedan suvremenog češkog filma tradicionalno je jedan od najposjećenijih programa Art kina Croatia. Svojim dolaskom potvrdite da će, s razlogom, to tako biti i ove sezone.
Na zdravi !!! (K. V. Pasarić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here