Home Vijesti Urušio se krov lansirne rampe torpedo!

Urušio se krov lansirne rampe torpedo!

2217
0

Danas je došlo do urušavanja dijela krovne konstrukcije jednog od najvažnijih spomenika riječke industrijske baštine – lansirne rampe za torpeda na Mlaki, izvijestio je Novi list.

Dugogodišnja nebriga i prebacivanje odgovornosti na relaciji Grad Rijeka – Lučka uprava – konzervatori tako je neminovno došla na naplatu.

Ovu neodrživu stuaciju komentirala je Laura Marchig, tajnica udruge Slobodne Države Rijeka.

– Neizmjerno smo tužni što još jedan dio povijesti nestaje pred našim očima. Radi se o neprocjenjivoj kulturno povijesno baštini u svjetskim okvirima koja se urušava dok se Grad Rijeka, Lučka uprava i konzervatori godinama igraju gluhih telefona. Mislim da je krajnje vrijeme da se i konzervatori počnu baviti ozbiljnim poslom, umjesto što šutke gledaju primjere teških devastacija kulturno-povijesnog nasljeđa našeg grada poput rezanja rimskog zida za potrebe suludih stambeno-poslovnih investicija, dugogodišnjeg propadanja zgrade Teatro Fenicea ili posljednjeg slučaja urušavanja lansirne rampe torpeda. Ovim povodom tražimo i hitnu reakciju gradonačelnika Odjela za kulturu i Odbora za kulturu Gradskog vijeća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here