Home Vijesti VIDEO: Pressjek o političkom konvertitstvu

VIDEO: Pressjek o političkom konvertitstvu

2018
0

U emisiji Pressjek Kanala Ri urednika Ernesta Marinkovića o temi političkog konvertitstva sudjelovali su Nikola Ivaniš (PGS), Vedran Sabljak (HL), Sandro Vizler (HNS) i Walter Volk (SDP). Iako je povod teme bio izlazak iz Laburista tri gradska vijećnika, Danijel Paliska, Ljubica Dujmović-Kosovac i Nikolina Milčić se nisu usudili pojaviti pred kamerama i objasniti svoj potez.

Predsjednik riječkih Laburista Vedran Sabljak ne zna zašto su mu tri vijećnika otišla iz stranke ali nije zatečen. Tvrdi da su u stranci liberalni i poštuju različita mišljenja. SDP-ov vijećnik Walter Volk također nema pojma zašto su vijećnici napustili Laburiste i tvrdi da SDP i bez njih ima većinu u Gradskom vijeću. Nikola Ivaniš misli da se ne može raditi o legitimnom činu budući da vijećnici koji promijene stranu nakon izbora varaju birače ukoliko ne vrate mandat stranci preko koje su izabrani.

HNS-ovac Sandro Vizler negira postojanje problema u koaliciji SDP-a i HNS-a ali smatra da po nekim pitanjima može biti razmimoilaženja. Na pitanje voditelja smatraju li primjerenim da se političari koji su promijenili stranu nisu udostojili pojaviti u emisiji i javnosti objasniti svoje motive, u obranu ex Laburista ustao je Walter Volk koji pretpostavlja da se nisu pojavili jer su pod pritiskom zbog tekstova ‘na nekim portalima’. Ivaniš smatra da se ne može svaki vijećnik zvati političarem i misli da će se trojac nakon nekog vremena ipak obratiti javnosti.

Ivaniš misli da nisu potpuno legitimna nastojanja dijela opozicije da za pojedine točke u Gradskom vijeću traže većinu jer je posao opozicije otvaranje tema. Ipak, mišljenja je da bi predstavnici opozicije trebali biti u nadzornim odborima komunalnih društava zbog pristupa informacijama s čime se slaže Laburist Sabljak, a ne slaže SDP-ovac Volk. HNS-ov Vizler smatra članstvo u nadzornim odborima ne osigurava pristup informacijama po iskustvu HNS-ovog bivšeg člana NO Energo. Predstavnik PGS-a Nikola Ivaniš misli kako HNS-ovci ne igraju iskreno po pitanju Energa te da na Gradskom vijeću neće glasati za prijedlog za smanjenje cijena. Vizler tvrdi da je zadnji prijedlog Obersnela prošao ne zbog HNS-a nego dijela opozicije koji se nije pojavio na sjednici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here