Home Vijesti Zbog kvoruma propao i nastavak sjednice Gradskog vijeća!

Zbog kvoruma propao i nastavak sjednice Gradskog vijeća!

1146
0

Nakon što je u četvrtak Gradsko vijeće ostalo bez kvoruma kada su opozicijski vijećnici napustili vijećnicu, nije uspio ni pokušaj nastavka sjednice zakazan u subotu u 19 sati. Dio opozicije je tokom dana nabrijavao situaciju statusima u kojima su se pitali tko biti 19. vijećnik koji će SDP-ovcima osigurati kvorum i većinu u predstavničkom tijelu. Prvo se ispostavilo da su to nezavisni Marinko Koljanin i Hrvoje Burić koji su se u vijećnici pojavili jedini uz SDP-ovu koaliciju i to kao 18. i 19. vijećnik budući da je u tom trenutku u dvorani nedostajala vijećnica HSU-a Ljiljana Cvjetović koja se nije pojavila ni na sjednici u četvrtak. U tom trenutku dolazi do prekida sjednice zbog spora broji li se u kvorum ili ne broji Mostovac Josip Kukuljan koji je uz kokice promatrao vijećnike s galerije.

Određena je pauza za vrijeme koje su se Burić i Koljanin predomislili i izašli iz vijećnice, a u dvoranu je ušla Ljiljana Cvjetović koja je dojurila iz Dubrovnika kako bi kolegama pokušala pomoći oko kvoruma. Međutim, ispostavilo se da to neće biti dovoljno, u dvorani je ostalo 18 vijećnika, jedan manje od broja potrebnog za održavanje sjednice pa je gradonačelnik Obersnel povukao sve preostale točke dnevnog reda. Većinom se radi o raznim izvješćima ali i odluci o zaduženju TD Energo te raspisivanju mjesnih izbora.

U međuvremenu, osim kvoruma, pala je i službena gradska web stranica. Prijenos pokušaja nastavka sjednice nije bilo moguće pratiti ni putem live streama.

Kako će se najnovija kriza rasplesti, tek će se vidjeti. Vjerojatno slijedi sazivanje nove sjednice Gradskog vijeća. Međutim, predstavnica HDZ-a Ivona Milinović je već najavila kako njezini vijećnici neće sudjelovati u daljem radu Gradskog vijeća dok se ne utvrdi tko je većina. Dio vijećnika Mosta i Akcije mladih također se pojavio u blizini zgrade na Korzu 16 ali su odbili ući u vijećnicu.

Previous articlePrimorje torpediralo Partizan i ide u drugi krug!
Next articleKek protiv Slavena dvjestoti put na klupi Rijeke!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here