Home Vijesti Tragični kraj “Kraljevice”

Tragični kraj “Kraljevice”

1842
4

Nakon 283 godine neprekidnoga rada, Brodogradilište Kraljevica prestaje postojati. U ponedjeljak 4. lipnja će radnici dobiti otkaze i otpremnine, a prostor Brodogradilišta, vojni arsenal osnovan ukazom austrijskoga cara 1729., doista postaje dijelom povijesti.

U Kraljevici se privode kraju pripreme za program zbrinjavanja radnika po kolektivnome ugovoru, prije otvaranja stečaja. Kao što je poznato, Vlada je za tu svrhu odobrila iznos od 64 milijuna iz državnoga proračuna. 461 radnik Brodogradilišta će u ponedjeljak potpisati ugovor s Ministarstvom gospodarstva o prenošenju svojih potraživanja na Državu. U ime Ministarstva će to obaviti zamjenica ministra Tamara Obradović Mazal.

Uz poslovno uvjetovane otkaze, radnici će dobiti otpremnine i to 6 tisuća i 400 kuna po godini staža, te plaće za travanj i svibanj, izravno na svoje bankovne račune. (radio rijeka)

4 COMMENTS

  1. Radnici mogu biti sretni( pogotovo oni za penziju) što im je država to omogućila jer radnici/radnice: Magme,Kamenskog,Peveca,HGspota i mnogih drugih privatnih tvrtki u stečaju su dobili NIŠTA !

  2. Pa koliko imam iskustva, vjerujem da se Kraljevica čisti od dugova i zaposlenih, da bi se predala (ne prodala) Lencu.

  3. Dok LENAC ne vrati sredstva u iznosu od 150 miliona USD , odnosno po tečaju iz 2001g 1.2 milijarde kuna koliko su mu odobrena , kao privatnom brodogradilištu državna jamstva , a koje NIKAD nije vratio nego je otišao u stečaj te je prodan od Sanadera Uljaniku i Tankerskoj plovidbi za 1 kunu taj LENAC za mene nije profitabilna tvrtka nego gubitaš.

  4. Korni. Ima politike u novinama,radiju,televiziji i portalima. Ali ima i politike u sjeni koja u biti drma Hrvatskom. To što je kao Uljanik ušao u Lenac je priča kratkog daha. To što je Tankerska sada vlasnik Lenca i tko je možda u toj priči je druga stvar. Lencu će vlast SDP-a omogućiti ulazak u Kraljevicu, i to je dobro za Kraljevicu, a nije dobro za sve nas jer ćemo svi mi platiti to što je vlast oslobodila Kraljevicu zaposlenih i starih dugova. Tako to kod nas ide, a ide na teret sirotinje u Hrvatskoj jer Oni to plaćaju svojim siromaštvom. Jasno, ostala politika o tome šuti jer i Oni se bore za vlast nakon ove vlasti, a ne za građane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here