Home Vijesti 145.000 kuna manje za portal ‘Moja Rijeka’, ZID-u 295.000 kuna više

145.000 kuna manje za portal ‘Moja Rijeka’, ZID-u 295.000 kuna više

1215
2

U nedavnom rebalansu riječkog gradskog proračuna smanjen je i iznos planiran za funkcioniranje gradskog službenog portala ‘Moja Rijeka‘ i to za ukupno 145.000 kuna. Podsjetimo se, o velikim troškovima funkcioniranja gradskog službenog portala pisali smo u srpnju. Ukupno je na ovaj portal potrošeno blizu 2 milijuna kuna, a najveću pozornost javnosti privukao je podatak da su se ‘usluge redakcije’ plaćale vanjskoj tvrtki Astoria d.o.o. unatoč činjenici prema kojoj Grad Rijeka ima zaposlene službene fotografe, službene novinare, tehničke ljude/programere, odnosno cijelu jednu redakciju.

Obrazloženje rebalansa pokazuje da smo na portalu Rijeka Danas bili u pravu: ”Aktivnost: Multimedijalni portal “Moja Rijeka” smanjuje se za 145.000 kuna zbog činjenice da će dio planiranih aktivnosti odraditi djelatnice i djelatnici Grada te će sredstva od 605.000 kuna biti dostatna za realizaciju aktivnosti do konca godine.

Međutim, Zavod za informatičku djelatnost će na kraju sveukupno potrošiti više nego što je planirano proračunom za 2012. godinu jer su porasle druge stavke poput:
– materijalnih rashoda za 102.500 kuna ‘čime sa osigurava nužna nabava informatičkog potrošnog materijala i održavanje opreme za sve odjele gradske uprave do konca godine.’
– troškova operativnog leasinga za licence i računalnu opremu povećani su za 147.000 kuna zbog ‘dospijeća dviju rata novougovorenog leasinga u 2012 godini.’

Čak 640.000 kn će se naplanirano više potrošiti zbog novouvedene stavke – SEED – Uključimo Europljane u digitalno doba. Radi se o novom programu sufinanciranom sredstvima Europske komisije u u 50% iznosu.

U konačnici ZID-u su rebalansom povećana sredstva za 295.000 kuna.

2 COMMENTS

  1. Ide manje para za portal jer Smokvina odlazi u mirovinu pa je zavrsena era pranja novaca preko ZID-ovih projekata.

  2. Zar mislis da vec nije regrutirao svog nasljednika preko kojeg ce i dalje prati novce, ali “iz sjene”?
    Nije Smokvina od jucer. Ipak je on “stazirao” na svim mogucim razinama Grada i njegovih tvrtki. Nece njemu ni u mirovini faliti suske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here