Home Sport 16-tina finala Kupa: Orijent – Hajduk

16-tina finala Kupa: Orijent – Hajduk

1632
0

Nogometaši »Orijenta« danas na Krimeji s početkom u 15.30 sati dočekuju »Hajduk« u utakmici koja će ostati upamćena kao najveća krimejska predstava ove sezone ma kako završila i ma kako »Orijent« nastavio trećeligašku sezonu. U godini koja prethodi 90. rođendanu jednoga od najstarijih nogometnih klubova na ovim prostorima i sportskog simbola Sušaka gostovanje »Hajduka« nešto je poput dara vjernim navijačima čiji klub ne proživljava lijepe dane. Iako će svaki navijač »Orijenta« reći da je »crvenima« po tradiciji mjesto najmanje u Drugoj ligi, momčad trenera Borisa Pučića utakmicu sezone dočekuje bez bodova, zalijepljena za dno trećeligaške ljestvice. Usprkos svemu, na te probleme danas ipak treba zaboraviti jer tko zna kada će »Hajduk« ponovo gostovati na Krimeji. 
    
Neka nas potcijene
    – Lijepo je rekao Josip Rudan, respektiramo »Hajduka«, ali Kup je takvo natjecanje da imamo pravo tražiti iznenađenje – kaže trener »Orijenta« Boris Pučić. – Sportski je nadati se. Naravo, »Hajduk« je jedan od naših najvećih klubova prema kojem gajimo veliko poštovanje. Na utakmici protiv »Dinama«, koju su dobili izuzetno organiziranom igrom, pokazali su da su u dobroj formi i sada su sigurno puni samopouzdanja. Mi se nadamo da će nas potcijeniti i tu ćemo tražiti našu priliku – govori Pučić, koji danas neće moći računati na kompletnu momčad. Zbog ozljeda van stroja su braniči Dujaković i kapetan Pinjuh, te veznjaci Pranjić i Petranović. Vratar Antošik propustio je prvenstvenu utakmicu u subotu u Vrapču, no on će najvjerojatnije zaigrati. 
   
Poseban protivnik

     – Uništava nas ritam subota-srijeda u kojem igramo praktički već dva mjeseca, što se odrazilo i na naše skromne rezultate. Mi nemamo takav kadar da možemo nadoknaditi izostanak četiri standardna igrača. Ali naravno da ćemo se boriti i s ovime što imamo. »Hajduk« je poseban protivnik i igračima posebna motivacija nije niti potrebna – dodaje Pučić, koji već duže vrijeme ima problema s visokom temperaturom, ali će danas voditi momčad.

    – Vjerujem da će nam dodatni motiv biti puno gledalište. To je uostalom bio i razlog zašto smo priželjkivali »Dinamo«, »Rijeku« ili »Hajduk« iako bismo protiv nekog slabijeg imali više šanse. Ali drago nam je da je ovako ispalo i sada moramo pokušati sve da se odupremo na najbolji mogući način. Nadamo se da će i oni nešto mijenjati, a vjerojatno su i umorni, te pod dojmom dobrog rezultata protiv »Dinama«. Tu ćemo čekati svoju priliku – zaključio je Pučić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here