Vijesti

22-godišnjak jurio zaobilaznicom 153 km/h!

22-godišnjak jurio zaobilaznicom 153 km/h!

Radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama, policijski službenici prometne policije proteklog su vikenda pojačano nadzirali promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske.

U tom razdoblju zabilježeno je 186 prometnih prekršaja, a najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzine, ukupno 55.

Između vozača koji su vozilima upravljali brzinom većom od dozvoljene izdvajamo 22-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka. Njega je zatekla posada policijskog presretača 13. siječnja oko 15 sati na auto cesti A7, na čvoru Draga, dok se iz smjera Orehovice kretao prema Sv. Kuzmu brzinom od 153 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h.  

Od ostalih prekršaja najzastupljeniji su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ukupno 33. Najveća koncentracija od 1,8 g/kg izmjerena 26-godišnjem vozaču osobnog vozila markeMitsubishi, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 13. siječnja oko 4.10 sati u Crikvenici.   

Inače, ukupno je alkotestirano je 155 vozača, od kojih je najviše bilo onih s koncentracijom alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg – 12,  dok je  desetorici vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,51 g/kg. Najveći broj alkoholiziranih vozača, njih 16  je bio u dobi između 31. i 40. godine života.

Nadalje, osim prekoračenja brzine i nedozvoljene koncentracije alkohola policija je zabilježila i 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam  prekršaja tehničke neispravnost vozila, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom određene kategorije te još 58 različitih prometnih prekršaja.

U počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je i sedam recidivista, odnosno osoba koje su i u ranijim razdobljima počinile prometne prekršaje. Najviše recidivista, njih pet je zatečeno s nedozvoljenom koncentracijom alkohola. Od preostale dvojice jedan je zatečen u prekoračenju brzine, a drugi dok je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija i ovom prilikom apelira na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa te odgovorno ponašanje u prometu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.