Vijesti

22-godišnjak jurio zaobilaznicom 153 km/h!

22-godišnjak jurio zaobilaznicom 153 km/h!

Radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama, policijski službenici prometne policije proteklog su vikenda pojačano nadzirali promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske.

U tom razdoblju zabilježeno je 186 prometnih prekršaja, a najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzine, ukupno 55.

Između vozača koji su vozilima upravljali brzinom većom od dozvoljene izdvajamo 22-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka. Njega je zatekla posada policijskog presretača 13. siječnja oko 15 sati na auto cesti A7, na čvoru Draga, dok se iz smjera Orehovice kretao prema Sv. Kuzmu brzinom od 153 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h.  

Od ostalih prekršaja najzastupljeniji su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ukupno 33. Najveća koncentracija od 1,8 g/kg izmjerena 26-godišnjem vozaču osobnog vozila markeMitsubishi, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 13. siječnja oko 4.10 sati u Crikvenici.   

Inače, ukupno je alkotestirano je 155 vozača, od kojih je najviše bilo onih s koncentracijom alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg – 12,  dok je  desetorici vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,51 g/kg. Najveći broj alkoholiziranih vozača, njih 16  je bio u dobi između 31. i 40. godine života.

Nadalje, osim prekoračenja brzine i nedozvoljene koncentracije alkohola policija je zabilježila i 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam  prekršaja tehničke neispravnost vozila, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom određene kategorije te još 58 različitih prometnih prekršaja.

U počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je i sedam recidivista, odnosno osoba koje su i u ranijim razdobljima počinile prometne prekršaje. Najviše recidivista, njih pet je zatečeno s nedozvoljenom koncentracijom alkohola. Od preostale dvojice jedan je zatečen u prekoračenju brzine, a drugi dok je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija i ovom prilikom apelira na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa te odgovorno ponašanje u prometu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.