Home Vijesti 24,3 milijuna kuna za Interpretacijski centar prirodne baštine i Centar za posjetitelje...

24,3 milijuna kuna za Interpretacijski centar prirodne baštine i Centar za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici

304
0

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisala je danas u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova ukupne vrijednosti 24,3 milijuna kuna za projekte Interpretacijskog centra prirodne baštine Primorsko-goranske županije te Centra za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici u Gorskom kotaru.

Riječ je o ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta Interpretacijskog centra prirodne baštine Primorsko goranske županije je 16,17 milijuna kn. Nositelj Projekta je Grad Rijeka, a partneri Primorsko-goranska županija, Javna ustanova Priroda i Turistička zajednica grada Rijeke.

Ukupna vrijednost projekta Centar za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici je 8,18 milijuna kuna. Nositelj Projekta je županijska Javna ustanova “Priroda”, a partneri Općina Ravna Gora i Turistička zajednica općine Ravna Gora.

Ministrica je prije potpisa ugovora obišla kompleks Benčić kako bi se pobliže upoznala s projektom “Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt“ za koji je u Rastokama 16. srpnja 2018.g potpisom ugovora odobreno 68.206.564,00 kn bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a koji se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ U

Ministrica Žalac je izjavila kako će se u preobrazbu cjeline kompleksa Benčić uložiti preko 280 milijuna, čime će se taj dio grada i industrijske baštine revitalizirati i staviti u funkciju projekta evropske prijestolnice kulture. Ministrica je također naglasila pohvalila Rijeku i PGŽ koji su u samom vrhu što se tiče korištenja sredstava EU fondova.

Nakon obilaska lokacije ministrica Žalac održala je radni sastanak sa županom Zlatkom Komadinom i gradonačelnikom Vojkom Obersnelom te ravnateljima gradskih ustanova i direktoricom EPK 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here