Home Mozaik 3 pravila koja treba slijediti da bi se održala veza na daljinu

3 pravila koja treba slijediti da bi se održala veza na daljinu

263
0
pexels roman odintsov 4555321

Bilo da je to zbog selidbe ili se dese iz kakve slučajnosti, veze na daljinu zahtijevaju mnogo pažnje i neke mjere opreza kako bi funkcionirale. Više nego što svi odnosi općenito već zahtijevaju.

Komunikacija i kreativnost osnova su na kojoj se održava plamen unatoč kilometrima i možda drugoj vremenskoj zoni.

3 pravila za uspješne veze na daljinu

1. Neka vam uvijek bude jasno zašto imate vezu na daljinu

Obama partnerima mora uvijek biti jasno zašto su razdvojeni. Bilo da se radi o ostvarivanju poslovnog cilja, za potrebe obitelji ili za osobni razvoj, ovo će vam pomoći da se suočite s teškim trenucima.

Razgovarajte redovito o tome, spojite pojedinačne ciljeve u zajednički san: podsjetit će vas zašto ste razdvojeni i kamo idete zajedno.

2. Komunicirajte

Ne radi se samo o tome da jedno drugom pričate o svom danu, dijelite uspone i padove, zajedno slavite pobjede i dijelite svoje brige. Istražujte različite jezike: telefonske pozive, poruke, glasovne bilješke, čak i rukom pisana pisma, ne štedite, razgovarajte o svemu, kako biste izbjegli nesporazume, sumnje i nepotrebnu patnju. Vaša komunikacija mora biti živa rijeka, a ne ustajalo jezero. Budite otvoreni, iskreni i uvijek u razvoju.

3. Nađite prostor jedno za drugo

Stvorite pravu ravnotežu između svakodnevnog života i veze na daljinu: oboje zaslužuju vašu prisutnost.

Njegujte hobije i prijateljstva i iskoristite to gdje se nalazite da rastete kao osoba. Ali u isto vrijeme, također dijelite kvalitetno vrijeme i iskustva s osobom koju volite na daljinu: ne samo razgovorom, već možda istovremeno gledajući film ili igrajući se na mreži.

Kako upravljati ljubomorom u vezama na daljinu

«Biti dio života jedno drugoga, unatoč udaljenosti, zahtijeva kreativnost i snagu volje», objašnjava psiholog, «Istražite nove načine za to, dijeleći virtualna iskustva, hobije ili razmišljajući o gestama koje mogu iznenaditi drugoga. Ovo ne samo da će održati vezu, već će dodati dubinu i živost vezi. Dijeljenje iskustava, koliko god daleka bila, dat će vam osjećaj da ste bliži.”

„Ljubomora je dio paketa, ali umjesto da je izbjegavate, prepoznajte je i potvrdite. Pokušajte shvatiti odakle dolazi vaša ljubomora, može doći od događaja iz prošlosti, od nezadovoljenih potreba ili od nedostatka samopoštovanja. Razumijevanje odakle dolazi omogućit će vam da to shvatite i vratite povjerenje u svoju priču.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here