Home Sport 7. pojedinačno prvenstvo Mediterana u šahu

7. pojedinačno prvenstvo Mediterana u šahu

1085
0

Šahovski dom na Brajdi poprište je pojedinačnih šahovskih borbi u muškoj i ženskoj konkurenciji u kojima se natječe 64 natjecatelja iz 19 mediteranskih zemalja. Natjecanje će potrajati do 18. rujana, a svi mečevi mogu se pratiti uživo putem interneta. Redovna kola igraju se svakim danom od 16 sati osim subote i ponedjeljka kada je na rasporedu dvostruki program i to u 9,30 i 16 sati.

Zahvaljujući sinergiji mediteranske asocijacije, podršci Grada Rijeke, te uz potporu PGŽ-a i TZ-a dobili smo iznimno prestižno natjecanje, koje je uvod u EP 2010. godine. Rijeka je pravi kozmopolitski grad, a slogan “Gens una sumus – rod smo jedan” upravo se sad može najbolje osjetiti – istaknuo je Brian Dinter, direktor Prvenstva. Zahvalu domaćinima uputio je i prvi čovjek HŠS-a Stjepan Šturlan konstatirajući da je Rijeka uistinu zamašnjak šahovske aktivnosti u Hrvatskoj.

Čelnik Mediteranske šahovske asocijacije Damir Levačić, Hrvat porijeklom iz okolice Zadra, nadahnuto je konstatirao da je šah tisućljećima sačuvao svoju mladost, a naša je sreća da smo se zaljubili u tu jedinstvenu igru te da upravo zato imamo odgovornost prema njoj i moramo je pažljivo njegovati. Hrvatska koja je mala svojom veličinom, ali velika i bogata šahovskom tradicijom, zasluženo je dobila je ovu priredbu i siguran sam da je spremna na najbolji način odgovoriti tom izazovu, kazao je Levačić.

Priredba se odvija u Šahovskom domu Rijeka Blaža Polića 2/II. Redovna kola igraju se svakim danom od 16 sati osim subote i ponedjeljka kada je na rasporedu dvostruki program i to u 9,30 i 16 sati. Detalje i tijek natjecanja može se pratiti na mrežnoj stranici ŠK Rijeka.

Previous articleAutom u provaliju
Next articleOružana pljačka šalter sale Ri-stana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here