Home Kolumne Turina Đurić: Muzeji ne rade nedjeljom jer su subotom vjenčanja, a katalozi...

Turina Đurić: Muzeji ne rade nedjeljom jer su subotom vjenčanja, a katalozi se ne prevode jer je službeni jezik hrvatski!

1970
8

Primorko-goranska dožupanica Nada Turina Đurić na današnjem aktualnom satu je odgovorila Zlatku Moranjaku (Lista za Rijeku) kojeg je zanimalo zašto muzeji ne rade nedjeljom i zašto se katalozi ne prevode na strane jezike kako bi izložbe bile zanimljive stranim turistima. Moranjak je iznio i primjedbu o nekoordiniranosti muzeja kojima upravlja Grad Rijeka s onima s kojima PGŽ pa se primjerice događa da se istovremeno u jednom muzeju izlaže torpedo, a u drugom lansirna rampa.

Turina Đurić koja je prije pola godine izjavila da muzeji ne rade nedjeljom zbog nedovoljnog interesa, sada tvrdi da ne rade zbog toga što se u istoj zgradi dan ranije organiziraju vjenčanja.
– Zbog sindikalnog ugovora, prostori se čiste tek u ponedjeljak pa zgrada nije spremna za posjetitelje dan ranije, odgovorila je Turina Đurić uz tvrdnju da se katalozi ne prevode na strane jezike jer tako misli ‘struka’.
– U Hrvatskoj je službeni jezik hrvatski, a osobno sam vidjela i prevedeni katalog, zaključila je Turina Đurić.

8 COMMENTS

  1. Ova zaista nema pojma o ničemu. Žalosno kad je 22 000 nezaposlenih u Rijeci, a bar 5000 zna bolje posao od nje.

  2. što ova žena mijenja župana kad je odsutan ili je ovo neka šala ne mogu vjerovati da netko može dati ovakvu izjavu ja sam mislio da je u hr službeni jezik mandarinski ovi naši političari daju izjavu samo da nešto kažu sramota

  3. bijo Odojko sa ekipom kod nas – predstavljali onomad (2004.) u sto ce se Rijeka pretvorit do 2010. Imali odobrenje Svjetske banke od 150 miljona ojra. Na Delti maltene Disneyland, veliki Cruiseri pristaju u nezaobilaznoj Rijeci – luka preseljena sa porto Barosha…Preluka da ti pamet stane – itd. Kompjuterske simulacije i animacije. Divota. Science Fiction. I to je to… Nista. Jedan veliki drek. Karneval.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here